BINE AI VENIT

______ Daca vrei sa stai la taclale si sa schimbi impresii despre filme, cu un ceai sau o cafelutza langa tine, atunci ai nimerit bine. Poti comenta, dezaproba, critica sau doar discuta postarile filmelor recomandate de mine. Nu te costa nimic si nu trebuie neaparat sa te inregistrezi. Pe acest blog nu trebuie decat sa respecti parerile altora si atunci si parerile tale vor fi respectate. _______




miercuri, 10 februarie 2010

Avatar


N-as prea fi vrut sa postez ceva despre acest film, fiind ceva mult prea superior capacitatii mele de a comenta asa ceva, dar fac o incercare. Motivul pentru care m-am hotarat s-o fac este ca am auzit ca sunt persoane care au vazut filmul, nu le-a placut si nici nu au inteles mare lucru din el. Pai as incepe intai sa dau cateva sfaturi despre ce trebuie sa faci ca sa vizionezi un film. Filmul trebuie vazut in acelasi fel in care o carte trebuie citita. In primul rand nu trebuie sa vizionezi nici un film cu persoane carora melita le toaca incontinuu fara oprire. Si daca filmul nu este unul de comedie, nici remarcile amuzante, facute doar de dragul de a demonstra ce persoana haioasa si cool e cel sau cea care le face, nu sunt potrivite. Foarte multe filme sunt facute cu multe detalii pe care le pierzi daca esti atent la altceva sau altcineva.
Avatar, spre deosebire de multe alte filme, are un subiect foarte interesant. Probabil nu sunt multi pasionati de tehnologie noua si revolutionara, dar eu nu ma numar printre ei. Imi aduc aminte cand am vazut prima oara o telecomanda (aveam 13 ani si ceva), m-am uitat fascinata la ea si nu-mi venea sa cred ca e posibil. Ei bine, daca acum (27 de ani mai tarziu) telecomanda e ceva la fel de banal ca si un pix, eu sper ca tehnologia prezentata in acest film sa existe, daca nu peste 27 de ani, macar pana implinesc eu 100 de ani fiindca intentionez sa traiesc un secol.
In acest film exista posibilitatea transferului unui suflet, cu tot cu amintiri si constiinta, intr-un alt corp. Pai daca asta nu este ceva fascinant nu stiu ce mai poate fi. Iar Jake Sully, saracul de el, fost soldat marin in armata militara, si-a pierdut folosinta picioarelor. Va dati seama ce ocazie extrordinara a fost pentru el sa se poata transfera in alt corp, fie el si extraterestru. Pai cand s-a vazut pe picioarele lui pentru prima data, a alergat din toate puterile fara sa-i mai pese de nimic. Ocazia avuta de el nu a fost una foarte fericita deoarece Jack Sully a acceptat sa-i ia locul fratelui sau geaman, omorat prosteste de niste infractori care l-au pradat. Si invata sa traiasca pe planeta Pandora ajungand sa iubeasca bastinasii, planeta si toate animalele infioratoare care o populau.
In acest film gasiti razboi, gasiti dragoste, gasiti tradare si prietenie deopotriva, gasiti si momente amuzante. Deci , unui film cu un subiect asa de incitant, cu un decor vizual de exceptie, muzica nemaipomenita, nu poti sa spui ca nu e un film bun. Merita toate Oscarurile, inclusiv cele la care nu a fost nominalizat. Actorii si daca erau prosti de-a binelea nu conta. Ceea ce nu e cazul. deoarece sunt de exceptie, si vorbesc despre toti cei carora li se pot observa chipurile: Sigourney Weaver, Sam Worthington, Stephen Lang, Giovanni Ribisi, Michelle Rodriguez, Joel Moore. Iar eroina principala, Pandora, o planeta perfecta, salbatica si pura, e fascinanta fie si numai pentru sufletul pe care-l are. James Cameron e un geniu iar Avatar este un film de pastrat in arhiva.



13 comentarii:

Lorena Strechie spunea...

Asa e am vazut filmul...am postat si eu despre el deoarece chiar merita vazut:)

Cand am citit fragmentul 'In acest film exista posibilitatea transferului unui suflet, cu tot cu amintiri si constiinta, intr-un alt corp' m-am gandit la altceva:>

Claudia spunea...

Pe mine asta m-a fascinat in primul rand. Poate ca pe masura ce trec anii te gandesti la tot felul de modalitati de a pacali moartea. Interesant punct de vedere al lui James Cameron. Eu mereu m-am gandit la asta.

Digital Elf spunea...

Avatar este un spectacol. Un spectacol de lumini, de decoruri, de detalii. N-am treaba ca unii zic ca e desen animat, sau ca scenariul este copiat dupa Pocahontas. Ci ca mi-a provocat emotii pe care nici un film nu mi le-a provocat. Sa ajung sa ma identific cu personajul principal atat de mult incat sa sufar alaturi de el revenirea la realitatea cruda, si sa ma bucur de finalul de altfel previzibil.

De fiecare data cand recomand acest film altora care nu l-au vazut, recomand cu caldura doar 2 modalitati de vizionare: IMAX si blu-ray. Una la mana, tehnologia IMAX este superioara celei 3D clasice din cinematografe, iar pe blu-ray filmul este de-a dreptul nemaipomenit. A meritat 100 RON, pentru colectie.

Claudia spunea...

:-* ma bucur intotdeauna cand mai gasesc un fun avatar. super film! merita toti banii! bine ai venit!

Digital Elf spunea...

corectie: am dat 109,90 ron pe blu-ray, de la mediagalaxy. am luat teapa, pentru ca la carrefour alaturi era la 98,99. whatever. a meritat oricum.

Digital Elf spunea...

ps: pana acum l-am vazut de 5 ori. saptamana viitoare am programati niste vecini sa facem cinema la mine acasa pentru ca il vazusera de pe un cd pirat de la semafor, tras din sala vai mama lui. acum o sa le arat un cu totul alt film.

Claudia spunea...

uau... blu-ray. cred ca se vede super! te invidiez sincer! am si eu in plan sa-mi iau un video-bluray. nu sunt exagerat de scumpe dar am alte prioritati mai urgente. (am observat ca daca vrei sa-ti iei o carte sau dvd etc, la carrefour sunt cele mai ieftine de obicei)

Digital Elf spunea...

blu-ray-ul merita pentru anumite filme. in nici un caz nu se justifica in cazul unei comedii romantice. un asa film merge si tras din sala, sa mai vezi si cate o umbra neagra chelioasa cum se ridica si pleaca. dar blu-ray-ul merita pt filme de actiune, de detalii, mai ales pt cele create pe calculator.

Claudia spunea...

da digital elf, merge perfect pentru cele cu efecte speciale spectaculoase sau cu peisaje nemaipomenite. cam asa cum e avatarul. desi cred ca si stardust mi-ar place sa-l vad pe blu-ray. sau LOTR...

Digital Elf spunea...

LOTR?! voai.. febletea mea.. eu chiar in timp ce vorbim strang bani pt LOTR blu-ray...

Claudia spunea...

digital elf, eu strang pentru bluray deocamdata :)). oricum, buna investitie ;)

Digital Elf spunea...

sa-ti iei un LG. e unul dintre cele mai fiabile si cu echipare din cea mai completa.

Claudia spunea...

digital elf, mersi de pont. am sa tin cont, ca ala chiar trebuie sa fie de calitate, parerea mea...

Filme

2012 50 First Dates 8mm 9 A Single Man Accidental Husband After The Sunset Alice in Wonderland All About Steve Amadeus Anger Management As good as it gets Avatar Bolt Bride Wars Brokeback Mountain Bruce Almighty Californication Cast Away Charade City of Angels Clash of the Titans Coraline Couples Retreat Crazy on the Outside Cuibul de Vespi Daybreakers Doubt Eclipse Edge of darkness Eight Below Entrapment Everybody's Fine Failure to Launch Fierce Creature For a Few Dollars More Forest Gump Gattaca Girl Interrupted Gone wirh the Wind Goodbye Again Groundhog Day Harry Potter He's not That Into You How to Lose a Guy in 10 Days Ice Age Inception It's Complicated Jesus of Nazareth Juno Kafka Kinky Boots Knight and Day Law Abiding Citizen Law of Atraction Liar Liar Life or Something Like It Lord Of The Rings Meet Joe Black Meet the Fockers Meet the Parents Memoirs of a Geisha Midnight in the Garden of Good and Evil Million Dollar Baby Mystic River New Moon Orphan Presumed Innocent Priest Prime Prince of Persia: The Sands of Time Prison Break Push Pushing Tin Ransom Rebecca Roman Holiday Romeo And Juliet Sabrina Salt Se7en Sherlock Holmes Shutter Island Something's Gotta Give Stardust Strange Bedfellows The Big Fish The Blind Side The Box The Bucket List The Game The Green Mile The Hangover The Imaginarium of Doctor Parnassus The Joy Luck Club The Men Who Stare at Goats The Mirror Has Two Faces The Night of the Iguana The Prestige The Proposal The Ring The Shawshank Redemption The Switch The Talented Mr. Ripley The Terminal The Thomas Crown Affair The Tourist The Ugly Truth The Valentine's Day The Village The Wolfman True Crime True Lies Twilight Twister Under Suspicion Up in the Air Wanted Wedding Crashers What Happens in Vegas What Women Want Yes Man You've Got Mail

Pe ani

1939 (1) 1940 (1) 1953 (1) 1954 (1) 1961 (1) 1963 (1) 1964 (1) 1965 (1) 1966 (1) 1968 (1) 1977 (1) 1984 (1) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1991 (1) 1993 (2) 1994 (3) 1995 (1) 1996 (3) 1997 (6) 1998 (3) 1999 (6) 2000 (4) 2001 (3) 2002 (3) 2003 (6) 2004 (8) 2005 (6) 2006 (3) 2007 (4) 2008 (7) 2009 (28) 2010 (15)

Categorii Filme

actiune (24) animatie (5) biografic (5) comedie (54) crime (21) drama (73) familie (23) fantastic (24) horror (6) mister (18) musical (2) ONLINE (20) razboi (3) romantice (55) sf (4) sport (1) thriller (18) western (1)

Faceți căutări pe acest blog