BINE AI VENIT

______ Daca vrei sa stai la taclale si sa schimbi impresii despre filme, cu un ceai sau o cafelutza langa tine, atunci ai nimerit bine. Poti comenta, dezaproba, critica sau doar discuta postarile filmelor recomandate de mine. Nu te costa nimic si nu trebuie neaparat sa te inregistrezi. Pe acest blog nu trebuie decat sa respecti parerile altora si atunci si parerile tale vor fi respectate. _______




luni, 31 mai 2010

Harry Potter

Harry Potter este un baiat tare nefericit. Urmeaza sa implineasca 11 ani si cu toate acestea nimeni nu pare sa-si aminteasca asta, daramite sa se si sarbatoreasca marele eveniment. Traieste de cand se stie cu unchiul Vernon, matusa Petunia si varul sau Dudley, care toti trei par sa-l urasca. Il tin inchis intr-o debara impreuna cu maturile si paianjenii, manaca doar resturi si imbraca doar hainele rupte ale varului sau. Parintii sai nu sunt langa el pentru ca au murit intr-un accident de masina. Nu are prieteni si nimeni nu pare interesat in vreun fel de soarta lui.  Asa ca surprinzatoarea veste pe care o primeste de la uriasul Hagrid, ca este un vrajitor in devenire, i se pare de necrezut. Si faptul ca trebuie sa mearga  la "Scoala de magie si vrajitorii Hogwards", pentru a se perfectiona in arta magiei, i se pare si mai de necrezut. Dar sa plece din cosmarul de familie in care traieste, este cea mai buna veste pe care a primit-o vreodata. Insa, in mod surprinzator, afla ca parintii sai nu murisera in accident, ci omorati de cel mai puternic si terifiant vrajitor al tuturor timpurilor, Lordul Cap de Mort. Si mai surprinzator de atat, Cap de Mort si-a pierdut puterile magice si a disparut atunci cand a incercat sa-l omoare pe Harry.
In timpul scolii, Harry isi face prieteni buni si de nadejde, dar si dusmani pe masura, a caror invidie si rautate nu poate fi trecuta cu vederea. Dar cel mai mare dusman al sau, pare ca este chiar Cap de Mort care nu a murit si incearca sa se intoarca si sa se razbune pe Harry.
Poate postarea asta pare un pic ciudata. Este postarea cu nr 100 si am vrut sa fie una mai speciala. M-am gandit de asemenea ca cine ma iubeste, ma iubeste si asa cu toata ciudatenia mea principala, aceea ca sunt innebunita dupa Harry Potter.
Am citit toate cartile de cateva ori, inclusiv in limba originala pentru ca nu aveam cum sa am rabdare sa astept asa de mult pana cand au aparut cele in varianta romana. Dupa ce le-am cumparat pe cele in romana ma mananca rau buzunarul sa le iau si pe cele din engleza, asa de nebuna sunt... Copii mei au trecut de faza Harry Potter, dar mie pare ca nu-mi trece, scenele si peisajele din film, si cele imaginate din carte , fiind cele din multele mele "happy place"-uri.
Am cam fost dezamagita de unele ecranizari, desi muzica mi s-a parut nemaipomenita la toate. Filmul care mi-a placut cel mai mult a fost Harry Potter si Ordinul Pheonix, desi din cele sapte carti, aceasta am urat-o cel mai tare. Nici cartile nu au o foarte mare valoare literara, oricat de mult s-a straduit scriitoarea. Totusi, de la o carte la alta, se vede ca scrisul i s-a imbunatatit simtitor. Scrisul cartii compenseaza insa cu imaginatia , aici nu prea am ce sa-i reprosez lui J.K.Rowlins... are o imaginatie debordanta si ma astept sa revina cu lucrari si mai marete.
Nu stiu cui sa recomand acest film, in jurul meu fiind asa de multe persoane care nu vor sa auda de el, ca probabil de asta simt ca pasiunea mea este asa de ciudata. Dar, daca aveti copii, n-ar fi rau sa-l urmareasca macar de dragul de a-i vedea dupa aceea pasionati de citit pentru o scurta sau lunga perioada de timp. Sincer, imi place la nebunie!
Scenele mele preferate sunt meciurile de vajthat. Daca s-ar inventa asa sport, as deveni fun no1.
















9 comentarii:

gigi spunea...

:) E simpatic filmul , dar citeste cartea daca o sa poti. O sa gasesti acolo multe lucruri de mare filozofie (care sincer m-au uitmit destul de tare, tinand cont de natura povestii) , care cu siguranta te vor face sa iubesti si mai mult personajul. Mi-e personal imi plac si filmele...sunt asa ca o relaxare ...ti-am mai spus si in alte postari, cand vad filme de genul asta in mintea mea se organizeaza un mic Craciun :)

gigi spunea...

erata : am despartit "mie"(pronume personal) ...nu stiu la ce ma gandeam...se scuza sper tinand cont ca nu am dormit toata noaptea deloc si peste o ora plec la servici:) daca nu se scuza accept palme in zonele cuvenite=)))

Digital Elf spunea...

mi-au placut primele 2 filme. dupa aia au inceput actorii sa creasca si parca nu mai au farmec. bine, e normal sa creasca, dar parca era mai dragut sa fie tot copii, nu adolescenti.

silavaracald spunea...

Ei, pentru astea încă n-am avut răbdare! Poate după ce-or creşte prichindeii...

klausen1976 spunea...

ultimul l-am vazut in intregime si mi s-a parut nasol de tot.
pe celelalalte nu le-am vazut in intregime.

Claudia spunea...

gigi, dupa cum am spus si in postare, am tot recitit cartile :D

digital elf, mie-mi plac mai mult de la a doua in sus :)), ca parca au capatat experienta mai multa.

melami, lasa fata... macar sa apara toate, ca mai sunt doua... :D

klausem, eu n-am reusit sa-l vad pe ultimul. mi-e si frica sa ma uit la cat mi s-a spus ca a iesit de nashpa ;))

Claudia spunea...

ma asteptam sa arunce lumea cu pietre dupa mine, dupa postarea astea ;)). pfiu...

Digital Elf spunea...

uite ca foarte rar am citit cartile filmelor. am citit RUINE dupa c e am vazut filmul, si a avut un farmec aparte. recomand tuturor MAI INTAI vizionarea filmelor si APOI citirea cartilor. astfel, iti corespondezi mai "realist" (mai aproape de film) scenele citite, pe cand invers tu iti inchipui ceva cand citesti, iti creezi propriile imagini, urmand ca atunci cand vezi productia altuia sa te dezamagesti ca nu mai e acelasi lucru cu ce-ti creasei tu.

Claudia spunea...

digital elf, cam asa fac eu. desi pe vremea cand nu prea erau filme nu aveai de unde alege. dar acuma cand piata este invadata de filme, eu cel putin, daca imi place filmul, citesc si cartea. desi cumva de una din doua trebuie sa fii dezamagit

Filme

2012 50 First Dates 8mm 9 A Single Man Accidental Husband After The Sunset Alice in Wonderland All About Steve Amadeus Anger Management As good as it gets Avatar Bolt Bride Wars Brokeback Mountain Bruce Almighty Californication Cast Away Charade City of Angels Clash of the Titans Coraline Couples Retreat Crazy on the Outside Cuibul de Vespi Daybreakers Doubt Eclipse Edge of darkness Eight Below Entrapment Everybody's Fine Failure to Launch Fierce Creature For a Few Dollars More Forest Gump Gattaca Girl Interrupted Gone wirh the Wind Goodbye Again Groundhog Day Harry Potter He's not That Into You How to Lose a Guy in 10 Days Ice Age Inception It's Complicated Jesus of Nazareth Juno Kafka Kinky Boots Knight and Day Law Abiding Citizen Law of Atraction Liar Liar Life or Something Like It Lord Of The Rings Meet Joe Black Meet the Fockers Meet the Parents Memoirs of a Geisha Midnight in the Garden of Good and Evil Million Dollar Baby Mystic River New Moon Orphan Presumed Innocent Priest Prime Prince of Persia: The Sands of Time Prison Break Push Pushing Tin Ransom Rebecca Roman Holiday Romeo And Juliet Sabrina Salt Se7en Sherlock Holmes Shutter Island Something's Gotta Give Stardust Strange Bedfellows The Big Fish The Blind Side The Box The Bucket List The Game The Green Mile The Hangover The Imaginarium of Doctor Parnassus The Joy Luck Club The Men Who Stare at Goats The Mirror Has Two Faces The Night of the Iguana The Prestige The Proposal The Ring The Shawshank Redemption The Switch The Talented Mr. Ripley The Terminal The Thomas Crown Affair The Tourist The Ugly Truth The Valentine's Day The Village The Wolfman True Crime True Lies Twilight Twister Under Suspicion Up in the Air Wanted Wedding Crashers What Happens in Vegas What Women Want Yes Man You've Got Mail

Pe ani

1939 (1) 1940 (1) 1953 (1) 1954 (1) 1961 (1) 1963 (1) 1964 (1) 1965 (1) 1966 (1) 1968 (1) 1977 (1) 1984 (1) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1991 (1) 1993 (2) 1994 (3) 1995 (1) 1996 (3) 1997 (6) 1998 (3) 1999 (6) 2000 (4) 2001 (3) 2002 (3) 2003 (6) 2004 (8) 2005 (6) 2006 (3) 2007 (4) 2008 (7) 2009 (28) 2010 (15)

Categorii Filme

actiune (24) animatie (5) biografic (5) comedie (54) crime (21) drama (73) familie (23) fantastic (24) horror (6) mister (18) musical (2) ONLINE (20) razboi (3) romantice (55) sf (4) sport (1) thriller (18) western (1)

Faceți căutări pe acest blog