BINE AI VENIT

______ Daca vrei sa stai la taclale si sa schimbi impresii despre filme, cu un ceai sau o cafelutza langa tine, atunci ai nimerit bine. Poti comenta, dezaproba, critica sau doar discuta postarile filmelor recomandate de mine. Nu te costa nimic si nu trebuie neaparat sa te inregistrezi. Pe acest blog nu trebuie decat sa respecti parerile altora si atunci si parerile tale vor fi respectate. _______




vineri, 12 februarie 2010

Twilight


Twilight este un film de dragoste fantastic. Eroina principala, Bella, este o fata foarte ciudata care nu s-a comportat niciodata ca toate fetele de varsta ei. Destul de matura in gandire si mult prea protectoare cu mama ei, divortata si recasatorita, se hotaraste sa plece sa locuiasca la tatal sau pentru a-i reda mamei ei libertatea. Ghinioanele care o urmaresc inca din copilarie par in continuare sa nu-i dea pace intrucat se indragosteste de persoana cea mai nepotrivita din oras: un vampir. Edward este deci un vampir veritabil si culmea ghinionului este ca e innebunit de mirosul sangelui ei care-l face sa-si piarda mintile fiind mereu la un pas de a o omori.
Personal, inainte sa vad filmul, stiind ca este un film cu vampiri, m-am asteptat sa vad scene sangeroase. Mi s-a parut un film asa de nevinovat ca i-am dat voie baiatului meu de 13 ani sa-l vada iar acesta mi-a reprosat dupa aceeea ca e prea siropos pentru gusturile lui. Nici nu m-as astepta ca un copil de 13 ani sa inteleaga profunzimile sentimentului de dragoste intre doua fiinte. Dar, singurul motiv pentru care copii nu s-ar uita la asa film este ca nu le-ar place, nu ca n-ar avea voie. Dar treaba sta cu totul altfel pentru un adolescent care s-ar putea chiar transpune in pielea personajului. Este un film asa de romantic ca prevad deja ca in loc de Romeo si Julieta vom spune Edward si Bella. Este un film asa de romantic ca mi-am adus aminte de prima mea dragoste din liceu si parca am retrait-o vizionand filmul. Intre cei doi se infiripa o dragoste asa de mare ca nu poate sa o distruga nimic pe lumea asta. Un fel Frumoasa si Bestia, doar ca aici bestia este de o frumusete mai mare decat a frumoasei si de transformat din nou in forma umana nici nu poate fi vorba. Filmul nu este foarte diferit de carte, ba chiar are in plus secvente de actiune ca sa-l faca un pic mai incitant. Frumos realizat, are si o muzica deosebita, la a carei compunere a participat si Robert Pattinson (Edward) cu una din compozitiile personale. Kristen Stewart a fost foarte criticata, de catre fanii filmului, pentru modul cum a jucat, destul de retinut in exprimarea sentimentelor. Aici nu prea pot sa le dau dreptate, gurilor rele, intrucat Kristen interpreteaza rolul unei persoane foarte inchise si retinute, care nu-si exprima usor sentimentele, caruia nu-i place sa stea la taclale cu prietenele: o singuratica. Si daca impresia asta mi-a dat-o cand am urmarit filmul, citirea cartii mi-a confirmat. Twilight este un film, din punctul meu de vedere, obsedant de bun. M-a obsedat muzica, m-a obsedat peisajul si personajele super dotate cu niste calitati impresionante. Este destul de deprimant la finalul filmului sa descoperi ca o asa lume nu exista si nu va exista.


Faceti fericiti fanii Twilight


Twilight in Romania!



25 comentarii:

Arisa. spunea...

Buna!:)Blogul dvs m-a captivat,facandu-ma sa citesc mai ales aceasta postare.Acum aproximativ o luna am terminat de citit ultimul volum din seria Amurg de Stephenie Meyer.Vizionasem primul film Twilight inainte de a citi primul volum din Saga.Pot sa afirm,la fel ca dvs,ca filmul este obsedant de bun,volumele sunt obsedant de superbe:x:X:X:X Am mai urmarit bloguri,iar inauntrul meu imi venea sa le dau cu ceva in cap celor care si-au format o parere atat de proasta despre acest film si comenteaza fara pic de bun simt despre cum si-au jucat actorii rolurile(in special Kristen si Robert) sau ca filmele Twilight sunt" de 2 lei".Ma declar CEL MAI MARE FAN al seriei Amurg:)),iubeeeesc aceasta minunata poveste de dragoste si da,este adevarat,pentru mine si alta colega a fost foarte deprimant sa acceptam faptul ca totul este fictiune si ca o asa lume nu exista si nici nu va exista vreodata.Milioane de fete de pe Glob tanjesc dupa o asemenea poveste de iubire,dar din pacate trebuie sa acceptam realitatea...daca aveti placerea de a mai discuta mai multe,va rog sa ma contactati pe id-urile eternal.happinesss sau marina_bummy .Astept un semn!

Claudia spunea...

Mda, cu regret trebuie sa marturisesc ca acest film nu poate fi vizionat de oricine. Nu vreau sa jignesc pe nimeni dar Twilight trebuie vazut doar de persoane care au macar o parte mica de sensibilitate emotionala. Multumesc de comentariu!

Arisa. spunea...

Asa este.Acest film este unic si special,iar cartle sunt exceptionale.Filmul trebuie vazut cu alti ochi,trebuie sa intam noi insine in rolul personajelor si sa punem sensibilitate,multa,multa intelegere si patos.Va admir pentru faptul ca nu aveti o parere atat de proasta despre filme si carti,la fel ca alte persoane care nu stiu sa aprecieze iubirea pentru literatura a lui Stephenie Meyer si munca depusa de nenumarate persoane pentru crearea unui film deosebit!

Claudia spunea...

Sincer, ma gandesc cu groaza ca o sa se termine totul dupa filmul cu Breaking Down. Vreau sa citesc Host, de care am auzit numai lucruri bune. Sper sa ma indragostesc si de aceasta carte si atunci voi fi mai putin trista ca se termina ecranizarile la seria Twilight. Oricum de-abia astept filmul Eclipsa.

Claudia spunea...

Pe site-ul lui Stephanie Meyer au aparut, acum cateva luni, capitolele cartii Twilight din perspectiva lui Edward Cullen. Mi s-au parut nemaipomenite si mi-a parut extrem de rau ca nu a vrut sa termine cartea. Eu sper ca intr-un viitor se va razgandi. Parca citeam alta carte. Ti le recomand sa le citesti. Iti vor placea sigur.

http://www.stepheniemeyer.com/midnightsun.html

Lorena Strechie spunea...

Chiar va roog sa cititi de Host..eu tot incerc sa-mi fac timp pentru aceasta carte care ma asteapta si ma 'urmareste':)) Mie sincer filmul(Twilight) prima data nu prea mi-a placut..ma asteptam la cv muult mult mai fascinant..dupa cele auzite..de aceea am decis sa citesc cele 4 carti care m-au impresionat foarte mult. Am revezut filmul care abia a doua oara m-a facut sa-mi curga siroaie de lacrimi:) deoarece puteam intelege foarte bine...ce se intampla in sufletul lor...imi aminteam fiecare replica a cartii:X
P.S.:Am ramas foarte uimita ca si colega mea a gasit blogu dvs...credeti-ma si ea e foarte fascinata de aceste carti:))

Claudia spunea...

La mine a fost diferit de voi cu vizionarea filmului. Pe mine tot incerca nepoata mea sa ma faca sa vad Twilight si eu nu vroiam. Ma gandeam ca nu vreau sa vad filme cu vampiri in perioada aceea. Cand l-am vazut prima data am ramas socata de cat de tare mi-a placut. In noaptea aceea n-am visat altceva. Problema a fost ca simneam nevoia mereu sa vad filmul. in fiecare zi nu ma gandeam la altceva. A fost o perioada grea pentru mine :)). Noroc cu cartile. Cat le-am citit nu m-am uitat la film.

Arisa. spunea...

Vai Lory,multumesc :)) chiar sunt fascinata de aceste carti,sunt cu adevarat minunate si vreau cu nerbdare sa citesc Host:x Stephenie Meyer este un geniu nou nascut! :)) Multumim ca ne raspundeti la comentarii !

Claudia spunea...

Eu multumesc pentru comentariile voastre ;;)

Arisa. spunea...

Oricand :*:*:*

Arisa. spunea...

E dragutza partea "nu rezist in fata unei cafelutze":)):))) mai ales iarna,o cafelutza e perfecta !:X :)) Acum vizionez The Twilight Saga:New Moon ptr a mia oara :)) astept cu nerabdare The Eclipse :x Breaking Dawn!coming soon! yepe:x

Claudia spunea...

Daaaaa, si eu la fel!!!

Claudia spunea...

Deci, eu chiar nu rezist in fata unei cafele! Daca imi ofera cineva 10 cafele intr-o zi, tot atatea beau. Nu stiu ce am. Dar mai nou, am reusit sa rezolv problema si cu ceai. Beau la ceai de rup!

Arisa. spunea...

:)):))=)) sunteti foarte INSETATA:)):>:> n-am putea sa beau atat de multe lichide pe zi in niciun caz:)):))

Claudia spunea...

Eh, specialistii ne recomanda sa bem 3 litri de lichide pe zi. Nu stiu daca e chiar adevarat dar e o scuza buna :))

EllA spunea...

2 litri de apa. Si, nicidecum, nu 3 litri de cafea :))

Claudia spunea...

Eh, eu am baut maxim 1 litru de cafea. Si cred ca eram nebuna in ziua aia. N-am putut sa refuz pe nimeni...;))

Arisa. spunea...

o doamne:))=)) nu e buna asa multa cafea ptr organism:)) ma mir cum puteti sa dormiti noaptea:))

Claudia spunea...

Pai de la o vreme nu prea dorm.De vreo saptamana ma culc mai mult pe la 4 sau 5 dimineata. Intr-o noapte n-am dormit deloc. Nu stiu de ce, ca nu bausem dacat o cafea. In noaptea aia am postat despre vreo 3 filme. Si m-am uitat la alte trei. De vreo trei seri ma tot uit la New Moon. Incerc sa gasesc o versiune mai "vizuala". Tot ce am gasit se aude groaznic de prost dar de vazut se vede bine. Vreau sa scriu despre el dar pana nu-l vad cum trebuie nu vreau sa-mi fac cine stie ce pareri. Pana acum mi-a placut ce am vazut dar nu sunt foarte lamurita pe partea cu muzica si interpretarea din cauza sonorului foarte prost. Asta e...

Claudia spunea...

Oricum, la cat de mult mi-a placut cartea, sper sa am o parere obiectiva.

Arisa. spunea...

hehe:)) si eu m-am uitat aseara la New Moon.eu am o versiune ..bunicica:-? se aude bine si imaginea este buna..oricum,astept cu nerabdare sa apara pe dvd :X:X si eu as vrea sa nu dorm noaptea,dar sa fiu si a2-a zi fresh:)) pierdem mult timp din viata dormind,timp irosit...am putea face foarte multe lucruri daca nu am avea nevoie de somn,dar asta e:-?? si pe mine cand ma apuca somnul dorm vreo 11 ore neintoarsa:))
mie mi-au placut cel mai mult Twilight si Breaking Dawn:X:X as vrea sa citesc si midnight sun,dar ecam obositor sa citesc de pe net...am luat aceasta parte de pe websiteul lui Steph.:)
P.S.:Urasc faptul ca nu a putut scrie vreo 10 volume din seria Twilight!

Claudia spunea...

Daca ai Hbo, da Twilight chiar acum !!! :-*

Arisa. spunea...

stiu ca da twilight dar nu am HBO :(((:((

Arisa. spunea...

Vaii,da' imi faceti o asaaaaa poofta cu cafeauaaaa aia de mai suuus =p~=p~=p~ :X:X

Claudia spunea...

Tu ar trebui sa bei o ciocolata calda. Aia nu are asa multa cofeina si poate arata ca si cafeaua mea de sus. Mi se face si mie pofta cand ma uit la ea. Imi fac ceai dar nu e acelasi lucru.

Filme

2012 50 First Dates 8mm 9 A Single Man Accidental Husband After The Sunset Alice in Wonderland All About Steve Amadeus Anger Management As good as it gets Avatar Bolt Bride Wars Brokeback Mountain Bruce Almighty Californication Cast Away Charade City of Angels Clash of the Titans Coraline Couples Retreat Crazy on the Outside Cuibul de Vespi Daybreakers Doubt Eclipse Edge of darkness Eight Below Entrapment Everybody's Fine Failure to Launch Fierce Creature For a Few Dollars More Forest Gump Gattaca Girl Interrupted Gone wirh the Wind Goodbye Again Groundhog Day Harry Potter He's not That Into You How to Lose a Guy in 10 Days Ice Age Inception It's Complicated Jesus of Nazareth Juno Kafka Kinky Boots Knight and Day Law Abiding Citizen Law of Atraction Liar Liar Life or Something Like It Lord Of The Rings Meet Joe Black Meet the Fockers Meet the Parents Memoirs of a Geisha Midnight in the Garden of Good and Evil Million Dollar Baby Mystic River New Moon Orphan Presumed Innocent Priest Prime Prince of Persia: The Sands of Time Prison Break Push Pushing Tin Ransom Rebecca Roman Holiday Romeo And Juliet Sabrina Salt Se7en Sherlock Holmes Shutter Island Something's Gotta Give Stardust Strange Bedfellows The Big Fish The Blind Side The Box The Bucket List The Game The Green Mile The Hangover The Imaginarium of Doctor Parnassus The Joy Luck Club The Men Who Stare at Goats The Mirror Has Two Faces The Night of the Iguana The Prestige The Proposal The Ring The Shawshank Redemption The Switch The Talented Mr. Ripley The Terminal The Thomas Crown Affair The Tourist The Ugly Truth The Valentine's Day The Village The Wolfman True Crime True Lies Twilight Twister Under Suspicion Up in the Air Wanted Wedding Crashers What Happens in Vegas What Women Want Yes Man You've Got Mail

Pe ani

1939 (1) 1940 (1) 1953 (1) 1954 (1) 1961 (1) 1963 (1) 1964 (1) 1965 (1) 1966 (1) 1968 (1) 1977 (1) 1984 (1) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1991 (1) 1993 (2) 1994 (3) 1995 (1) 1996 (3) 1997 (6) 1998 (3) 1999 (6) 2000 (4) 2001 (3) 2002 (3) 2003 (6) 2004 (8) 2005 (6) 2006 (3) 2007 (4) 2008 (7) 2009 (28) 2010 (15)

Categorii Filme

actiune (24) animatie (5) biografic (5) comedie (54) crime (21) drama (73) familie (23) fantastic (24) horror (6) mister (18) musical (2) ONLINE (20) razboi (3) romantice (55) sf (4) sport (1) thriller (18) western (1)

Faceți căutări pe acest blog