BINE AI VENIT

______ Daca vrei sa stai la taclale si sa schimbi impresii despre filme, cu un ceai sau o cafelutza langa tine, atunci ai nimerit bine. Poti comenta, dezaproba, critica sau doar discuta postarile filmelor recomandate de mine. Nu te costa nimic si nu trebuie neaparat sa te inregistrezi. Pe acest blog nu trebuie decat sa respecti parerile altora si atunci si parerile tale vor fi respectate. _______




duminică, 14 februarie 2010

Lord Of The Rings


Peisajele din Noua Zeelanda, unde am inteles ca a fost filmat, sunt de o frumusete neasemuita. Nici nu-ti vine sa crezi ca exista asa locuri, pline de verdeata, munti, paduri salbatice, rauri si as putea sa o tot continui asa. Iar subiectul filmului este o poveste unde te indragostesti pur si simplu de fiintele magice numite elfi, cu frumusetea si intelepciunea lor dezarmanta. Ii iubesti automat si pe hobiti care sunt atat de draguti si amuzanti, vesnic mancaciosi, viteji si prostuti, sentimentali si buni cantareti.
A fost primul film care nu m-a dezamagit pentru ca nu a respectat cartea in totalitate. Fiindca in carte existau mult mai multe. Ar fi trebuit sa fie realizat un film de 10 ore.
Simt nevoia de a scrie ceva si despre carte pentru a putea explica mai bine filmul . Aceasta carte, intocmai ca si povestile lui don Quijote, are un sambure de adevar. Este o carte care ilustreaza foarte bine cel de-al doilea razboi mondial, in perioada caruia a fost scrisa, desi scriitorul neaga orice legatura. Dar totusi parca este o prea mare asemnare in alianta atator grupuri de fiinte, toate total diferite intre ele dar unite in hotararea lor de a-l distruge pe Sauron, Lordul Intunericului. Sau poate totusi scriitorul a avut doar o viziune. Cartea ar putea fi numita greoaie din cauza multor descrieri si detalii amanuntite. Cui nu-i plac povestile pentru adulti, cui nu-i plac cartile fara dialog prea mult, nu-i va place nici aceasta carte. Este o carte pe care trebuie sa ai rabdare s-o citesti pe indelete, intrucat numeroasele descrieri de peisaje, caractere si chiar intamplari pot fi obositoare. Dar cu toate acestea nu o poti lasa necitita. Si cand n-o citesti te gandesti la ea si te intorci iar ca sa vezi ce se mai intampla. Personal consider aceasta carte o capodopera literara care te poate face sa-ti infloreasca imaginatia si sa vezi cu ochii mintii un mic film pe ti-l faci doar pentru tine dar pe care iti pare rau ca nu-l poti impartasi. Mi-a trebuit o saptamana sa-mi revin si in final chiar m-am gandit ca este o carte prea scurta si ca trebuie sa mai existe vreo continuare pe acolo pe undeva.
Filmul nu are ca punct de atractie actorii. Actorii care sunt cunoscuti si joaca in acest film sunt putini, ii numeri pe degete, si nici nu sunt chiar asa de celebrii. Au devenit dupa acest film. Cei mai multi sunt actori care au avut roluri secundare in alte filme. Atractia acestui film este regia lui Peter Jackson care s-a intrecut pe sine efectiv. Subiectul filmului se invarte in jurul unui blestemat de inel ce trebuie distrus pentru a-i distruge si stapanul care l-a creat, Sauron Lordul Intunericului. Daca Sauron nu este distrus acesta va inconjura tot pamantul cu un intuneric de nepatruns. Inelul pare a avea o vointa proprie.Stapanul acestuia, intr-o mare batalie dintre armata lui si cea a oamenilor si elfilor, l-a pierdut, mana pe care tinea inelul fiindu-i taiata. Inelul respectiv avea o mare putere el fiind faurit in asa fel ca putea stapanii pe purtatorii altor inele magice. Dupa sute de ani acest inel ajunge in mina unui hobit Frodo Baggins si de aici incepe toata povestea. Acesta trebuie sa duca inelul la elfi pentru ca acestia sa hotarasca ce e de facut cu el. Ar parea ceva foarte simplu, dar intreaga calatorie spre taramul elfilor este o aventura plina de peripetii la finalul careia nu exista liniste. Elfii hotarasc ca inelul trebuie aruncat in haul din Muntele Blestemat, acolo unde a fost faurit, deoarece numai in acest fel putea fi distrus. Si de aici Frodo porneste intr-o noua calatorie. De data aceasta este inconjurat de prieteni si fiinte magice care creaza o alianta pentru a-l ajuta pe Frodo sa-si duca la bun sfarsit misiunea.. Cum se sfarseste calatoria si cum incearca lordul intunericului sa zadarniceasca aceasta calatorie veti vedea in film.
Recomand acest film pentru ca putem invata sau putem sa ne reamintim ce inseamna curaj , onoare, prietenie si spirit de sacrificiu pentru binele semenilor tai. Putem invata ca "pana si cea mai mica persoana poate schimba cursul istoriei". Putem invata ca "nu mai putem face nimic cu timpul ce a trecut dar putem hotara ce sa facem cu timpul ce ne-a ramas harazit".



4 comentarii:

EllA spunea...

Asteptam cu nerabdare comentariul tau pentru acest film. Crezi ca mai exista "curaj, onoare, prietenie si spirit de sacrificiu pentru binele semenilor tai"? Daca da, inseamna ca sunt bine ascunse. Cat despre timpul ramas....putini stiu sa il pretuiasca.

Claudia spunea...

Eh, dupa parerea mea sunt bine ascunse in sufletul oricarui om. Important este sa stim sa cautam si sa scoatem la iveala aceste calitati.

Digital Elf spunea...

LOTR m-a umplut de reverie de fiecare data cand am iesit din sala de cinema. are un ceva, un farmec aparte, un drog de ti se inoculeaza pe sub piele si nu te mai lasa sa vrei altceva decat sa te duci cu elfii pe corabie :D

Claudia spunea...

digital elf, credeam ca suntem putini cei care simt asta. si de fapt suntem foarte multi. este intradevar un film superb. ca si cartea...

Filme

2012 50 First Dates 8mm 9 A Single Man Accidental Husband After The Sunset Alice in Wonderland All About Steve Amadeus Anger Management As good as it gets Avatar Bolt Bride Wars Brokeback Mountain Bruce Almighty Californication Cast Away Charade City of Angels Clash of the Titans Coraline Couples Retreat Crazy on the Outside Cuibul de Vespi Daybreakers Doubt Eclipse Edge of darkness Eight Below Entrapment Everybody's Fine Failure to Launch Fierce Creature For a Few Dollars More Forest Gump Gattaca Girl Interrupted Gone wirh the Wind Goodbye Again Groundhog Day Harry Potter He's not That Into You How to Lose a Guy in 10 Days Ice Age Inception It's Complicated Jesus of Nazareth Juno Kafka Kinky Boots Knight and Day Law Abiding Citizen Law of Atraction Liar Liar Life or Something Like It Lord Of The Rings Meet Joe Black Meet the Fockers Meet the Parents Memoirs of a Geisha Midnight in the Garden of Good and Evil Million Dollar Baby Mystic River New Moon Orphan Presumed Innocent Priest Prime Prince of Persia: The Sands of Time Prison Break Push Pushing Tin Ransom Rebecca Roman Holiday Romeo And Juliet Sabrina Salt Se7en Sherlock Holmes Shutter Island Something's Gotta Give Stardust Strange Bedfellows The Big Fish The Blind Side The Box The Bucket List The Game The Green Mile The Hangover The Imaginarium of Doctor Parnassus The Joy Luck Club The Men Who Stare at Goats The Mirror Has Two Faces The Night of the Iguana The Prestige The Proposal The Ring The Shawshank Redemption The Switch The Talented Mr. Ripley The Terminal The Thomas Crown Affair The Tourist The Ugly Truth The Valentine's Day The Village The Wolfman True Crime True Lies Twilight Twister Under Suspicion Up in the Air Wanted Wedding Crashers What Happens in Vegas What Women Want Yes Man You've Got Mail

Pe ani

1939 (1) 1940 (1) 1953 (1) 1954 (1) 1961 (1) 1963 (1) 1964 (1) 1965 (1) 1966 (1) 1968 (1) 1977 (1) 1984 (1) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1991 (1) 1993 (2) 1994 (3) 1995 (1) 1996 (3) 1997 (6) 1998 (3) 1999 (6) 2000 (4) 2001 (3) 2002 (3) 2003 (6) 2004 (8) 2005 (6) 2006 (3) 2007 (4) 2008 (7) 2009 (28) 2010 (15)

Categorii Filme

actiune (24) animatie (5) biografic (5) comedie (54) crime (21) drama (73) familie (23) fantastic (24) horror (6) mister (18) musical (2) ONLINE (20) razboi (3) romantice (55) sf (4) sport (1) thriller (18) western (1)

Faceți căutări pe acest blog