BINE AI VENIT

______ Daca vrei sa stai la taclale si sa schimbi impresii despre filme, cu un ceai sau o cafelutza langa tine, atunci ai nimerit bine. Poti comenta, dezaproba, critica sau doar discuta postarile filmelor recomandate de mine. Nu te costa nimic si nu trebuie neaparat sa te inregistrezi. Pe acest blog nu trebuie decat sa respecti parerile altora si atunci si parerile tale vor fi respectate. _______




vineri, 30 aprilie 2010

Fierce Creatures

Rollo Lee este un fost politist si se hotaraste sa administreze o gradina zoologica care fusese de curand achizitionata de un mare conglomerat Octupus Inc., condus de un multimilionar Rod McCain. Rod McCain este un om foarte dur si sever, foarte greu de pacalit. Nici chiar fiul sau nu pare sa-i provoace vreo afectiune cat de de mica. Singurul sau tel este profitul si nu pare sa-i pese pe cine calca in picioare pentru a-l obtine. In consecinta Rollo Lee trebuie sa vina cu o idee stralucita pentru cresterea profitului, sau gradina zoologica va fi vaduta japonezilor pentru a-si face teren de golf.
Willa Weston este initial angajata de Rod McCain ca si director executiv la una din companiile sale. Dar cum Rod McCain cumpara si vindea companii ca pe cartofi, Willa nu prea mai are unde sa fie director de nici un fel. Insa conducerea unei gradini zoologice i se pare interesanta si Willa hotaraste sa accepte aici postul de director executiv. Cum era o femeie destul de atragatoare, nu poate sa scape de fiul lui Rod McCain, Vince McCain, care se hotaraste sa vina si el la conducerea gradinii zoologice. Cei trei trebuie astfel sa puna gradina zoologica pe picioare ca sa obtina un profit de cel putin 20%. Ce va iesi din trio-ul vesel ramane sa vedeti.
Cand am vazut prima oara acest film, am ras pana am lesinat. Nu stiu daca am fost eu atunci foarte bine dispusa. Ideea este ca in acest caz am fost mereu bine dispusa pentru ca de fiecare data cand l-am vazut am ras la fel de tare. Cei trei se completeaza de minune, dar mai ales John Cleese, care are un umor de neegalat in acest film.



joi, 29 aprilie 2010

The Terminal

Viktor Navorski este din Krakozhia, o tara de care n-am auzit niciodata, poate tocmai pentru ca nu exista. Krakozhia este o tara inventata special pentru acest film.
Deci Viktor Navorski  vine in vizita in America si se trezeste ca este un om al nimanui. Tara sa, pe parcursul zborului, a disparut de pe harta din cauza unui razboi. Momentan Viktor Navorski trebuie sa ramana in terminalul american pana se lamureste situatia lui, deoarece, nefiind cetatean al nici unei tari, nu are aprobarea de a pasi pe pamantul american. Terminalul este ca o granita intre doua lumu. In cazul de fata America si cealalta lume care nu este America.  Viktor Navorski ajunge sa traiasca in acest terminal pentru 6 luni, timp in care moare de foame, invata engleza, isi face prieteni, apoi isi gaseste slujba, se indragosteste, toate acestea petrecandu-se in timp ce-i manca zilele directorului terminalului cu prezenta sa. Sacrificiul de a-si petrece atat de mult timp in acest loc este dezvaluit la sfarsitul filmului, si are o explicatie perfect logica. Va reusi el sa treaca de regulile dure ale americanilor, de a respinge toti strainii ce nu le sunt pe plac, pentru a-si indeplini visul de a pasi pe pamant american? Ramane de vazut...
Filmul este nemaipomenit si nu am cuvinte destule sa-mi exprim admiratia pentru realizare si idee. Regia lui Steven Spielberg, scenariu lui Andrew Niccol si un Tom Hanks, care joaca nemapomenit, dau explicatia geniului acestui film. Un film sensibil si incantator care merita revazut de un milion de ori!

Meet Joe Black

Remake al filmului Moartea in Vacanta, subiectul este usor de ghicit. Moartea decide ca vrea sa-si ia cateva zile libere pentru a vedea cum este sa fi in locul unui muritor de rand. Pentru asta ii trebuie un corp si un ghid. Prima parte este usor de indeplinit, Moartea reincarnandu-se intr-un tanar pe nume Joe Black. Partea a doua este ca trebuie sa-ti fie ghid cineva care chiar a trait bine. Si cine ar putea fi mai bun decat un mutimiloonar ce conduce un imperiu cu foarte mare succes de peste 40 de ani? Multimilionarul respectiv este William Parrish care urmeaza sa implineasca, cu foarte mult fast si lume multa si buna, varsta de 65 de ani. Un alt criteriu de alegere ar fi ca William Parrish urmeaza sa paraseasca aceasta lume la sfarsitul vacantei luata de Moarte. Partea proasta pentru multimilionar este sa vada, fara sa poate face nimic, cum Joe Black se indragosteste de fiica sa favorita, Susan. Susan la randul ei se indragosteste de Joe fara a fi in cunostinta de cauza  cine este acesta si ce treaba are cu tatal sau.
Initial in rolul lui Joe Black a fost distrinuit Christopher Reeve, care datorita tragicului sau accident de calarie nu a mai putut sa-si onoreze contractul. Mare pacat, fiindca mie personal mi se pare ca s-ar fi potrivit rolului mult mai bine. Ulterior a fost ales pentru rol Brad Pitt, care si-a indeplinit destul de bine rolul dar mi s-a parut mult prea tanar pentru ce-mi imaginasem eu.
Finalul nu este unul neasteptat. Filmul este asa de romantic ca, daca nu esti in dispozitie de a vedea asa ceva, mai bine o lasi balta. Sau cele trei ore cat tine filmul sunt prea mult pentru un film asa de sensibil. De vazut, dar nu prea des pentru ca pe mine una chiar ma deprima cateodata, desi mi-a placut destul de tare ca sa-l vad de foarte multe ori..



Bolt

Bolt este un super caine. El are un latrat nimicitor si o privire laser ce distruge totul in jur. Fuge ca vantul si telul lui in viata este sa-si protejeze stapana, Penny, care este urmarita de diabolicul Doctor Calico. Dar toate astea sunt valabile doar in serialul in care el este actor impreuna cu Penny. Partea rea este ca Bolt habar nu are ca totul este doar un film cu numeroase efecte speciale. El chiar crede ca Penny este mereu in pericol si ca el este special construit cu super puteri pentru a o proteja. Toate decurg bine pana cand realizatorii filmului decid sa introduca un pic mai mult dramatism in film. Penny pare ca este rapita si, la sfarsitul filmarilor cand Bolt este dus in cabina sa, este scos din minti ca nu poate s-o salveze si de data asta. Reuseste sa evadeze si incepe cautarile pentru draga lui Penny. De aici, nimic nu mai decurge normal din punctul lui de vedere. Intalneste pisica Mittens, pe care la inceput o suspecteaza de legaturi cu Doctor Calico, si pe hamsterul Rhino, un avid consumator al serialului Bolt. Cand Mittens reuseste cu multa greutate sa-l faca sa inteleaga ca nu are nici o super putere si ca este un catel ca toti cateii, Bolt ramane foarte marcat. Cum va reusi el sa treaca peste faptul ca totul a fost o iluzie ramane de vazut.
Filmul este o comedie animata foarte draguta si cu un subiect destul de interesant. Este un film si pentru copii si pentru adulti, pentru oricine are chef de distractie.

miercuri, 28 aprilie 2010

As good as it gets

Si daca mai bine de atat nu se poate? Asta este intrebarea pe care si-o pune zilnic, Melvin Udall, un scriitor de romane romantice de foarte mare succes. Dar pe cat de succes sunt romanele sale, pe atat de nesuferit si oribil este el ca persoana. Melvin este un barbat singuratic si misogin care nu sufera pe nimeni si care nu vede folosul de a te purta civilizat si politicos in societate. Asta nu ar fi singura sa problema. Sufera de boala obsesivo-compulsiva care il face sa aiba o groaza de hachite foarte greu de suportat. Printre altele, nu sufera sa fie servit la restaurant decat de o singura persoana, chelnerita Carol.
Carol este mama singura, ce locuieste cu mama si baietelul ei bolnav de astm. De fapt Melvin pare sa nu reuseasca sa aiba nici un fel de legatura sociala civilizata decat cu chelnerita Carol.
Intr-un concurs de imprejurari nefericit, se trezeste pe cap cu catelusul vecinului sau homosexual, Simon, care era internat in spital. Se pare insa ca, dragutului catelus, Melvin ii trezeste o farama de simpatie, parand sa fie singura fiinta care il intelege. Si cum cainii au un simt foarte dezvoltat la oameni, poate am face bine sa-l credem.
 Cum o nenorocire nu vine de una singura, pentru ca pentru Melvin catelusul era o adevarata nenorocire, urmeaza o alta intamplare de nesuportat pentru el. Acesta este nevoit sa plece intr-o calatorie de cateva zile cu vecinul sau homosexual Simon si cu chelnerita Carol. Cum reusesc cei trei sa duca la bun sfarsit calatoria fara a-si manca zilele unii la altii, ramane sa vedeti.
Filmul este nemaipomenit de haios, iar interpretarea actorilor este chiar si mai si. Presupun ca jumatate de merit as putea sa-l acord si regizorului James L. Brooks (care este si scenaristul filmului), care este cunoscut mai ales pentru un simt al umorului foarte dezvoltat. Un film de arhiva pe care-l recomand mai ales pentru binedispunere...

marți, 27 aprilie 2010

Kafka

Filmul incepe pe un fond muzical de tambal aparent romanesc, dar de fapt muzica este compusa de Janusz Hajdun. Crima atroce si cel putin ciudata care urmeaza mai apoi te poate face sa-ti dai seama daca vei dori sa urmaresti filmul in continuare. Jeremy Irons interpreteaza nemaipomenit rolul personajului principal Kafka. La inceput, el m-a facut sa urmaresc mai departe filmul, si in final nu mi-a parut rau ca am facut-o. De fapt, nu am ce reprosez nici unui actor felul cum si-a jucat rolul pentru ca toti mi s-au parut perfect intrati in pielea personajului ales.
Kafka este un angajat al unei societati de asigurari de aproape 8 ani. In tot acest timp nu a avansat deloc in functie. Este foarte rebel, incapatanat, singuratic si are de asemenea o putere de observatie foarte mare combinata si cu o curiozitate la fel de mare de a sti tot ce se intampla. Dotat cu aceste calitati, nu dureaza foarte mult pana sa realizeze ca la societatea unde lucreaza se intampla lucruri foarte ciudate si de neexplicat. In timp ce investiga pe cont propriu disparitia unui foarte bun prieten, descopera ca acesta este de fapt mort. In incercarea de a afla ce s-a intamplat, Kafka se trezeste implicat in miscarile unei organizatii nihiliste care ii dezvaluie ca moartea prietenului sau se datoreaza locuitorilor Castelului. Se pare ca locuitorii Castelului sunt insa tabu pentru oricine ar dori sa-i contacteze, indiferent de motiv. Disparitia  unei prietene, membra a miscarii nihiliste, il face pe Kafka sa investigheze totusi ceea ce se intampla la Castel. Ce va reusi el sa descopere, urmeaza sa aflati vizionand filmul.
Nu cred ca ecranizarea vreunei cartii a lui Franz Kafka ar fi putut fi facuta mai bine de atat. Kafka este un film foare ciudat de interesant, dar intr-un fel cam greu de inghitit mai ales datorita izului de cosmar si drama. Nici nu stiu de ce imi place, dar imi place...
Trailerul este groaznic si nu prea reprezentativ pentru film dar asta e...




luni, 26 aprilie 2010

Juno

Juno este o tanara de 16 ani care este altfel decat suratele sale. Este un pic mai ciudata si mai matura pentru o fata de varsta sa. Primul pas spre maturitate l-a facut cand a realizat ca nu stie mare lucru despre ce e cu ea. Asa ca faptul ca ramane insarcinata, dupa ce a avut curiozitatea de a vedea cum este sa faci sex, o cam da peste cap. Mai ales ca aceasta curiozitate a avut-o dupa ce a vazut un fotoliu. Cum poate un fotoliu sa-ti roteasca beculetele si sa te faca sa faci sex, nu stiu! Contrar isteriei care ar trebui sa o cuprinda pe orice pustoaica de varsta ei, ea se gandeste serios la ce are de facut mai departe si hotaraste ca, decat sa faca un avort, mai bine pastreaza sarcina, iar copilul il da spre adoptie. Asa ca la momentul cand hotaraste sa-si anunte parintii despre prolificul eveniment, ea avea pus la punct toate detaliile adoptiei si a cuplului pe care hotaraste sa-l aleaga pentru cresterea copilului sau.
Pe mine m-am uimit foarte tare reactia familiei la anuntul evenimentului. Destul de calmi si relaxati, parintii nu s-au gandit sa il traga prea tare la raspundere pe tatal copilului, deoarece erau resemnati stiind ce au la usa.
Juno, este un film de familie, desi nu prea as recomanda asa ceva tinerelor fete ca sa nu le dea idei. Este de asemenea un film de comedie, dar nu una de tavalit pe jos de ras. M-am amuzat pe tot parcursul filmului, iar actiunea te face sa vrei sa-l urmaresti pana la sfarsit pentru a vedea totusi ce hotarare finala ia tanara adolescenta. Un film de arhiva as spune eu, pe care am sa-l revad intotdeauna cu placere.


duminică, 25 aprilie 2010

The Village

Despre Satul un profan al filmelor ar spune ca este o poveste de adormit copii. Subiectul, povestit in graba nu pare sa fie mare lucru. Un grup de oameni, barbati si femei, satuli pana peste cap de rautatea umana, hotarasc sa se retraga intr-un loc uitat de lume in mijlocul naturii. Isi construiesc prin forte proprii un satuc in care isi vad de zilele si de viitorul lor si al copiilor, fara ajutor de nici un fel al lumii exterioare. Nu aveau tehnologie, nu aveau medicamente si de fapt, cam totul se executa perfect rudimentar in acel sat. Dar oricat de fericiti si de feriti de relele lumii pare satul asta, peste tot intalnesti rautatea, prostia  si invidia umana dupa cum tot asa intalnesti si inteligenta, curaj si onoare, fiindca in viata este totdeauna un echilibru si acest sat nu face exceptie de la regula. Singurul defect major al acestui sat este acela ca este inconjurat de o padure in care se afla niste fiinte groaznice si infricosatoare si de care nu poti trece. Din acest motiv, nici in cazuri exceptionale, cei din sat nu pot lua legatura cu lumea exterioara. Intre cei din sat si ciudatele fiinte este un acord ca fiecare sa stea pe teritoriul sau, sau altfel cei din sat vor avea repercursiuni grave de urmat..
Intr-un trio ciudat format din doi baieti si o fata se intampla o mare tragedie cand unul din baieti il raneste mortal din gelozie pe celalalt. Atunci fata hotaraste sa traverseze padurea pentru a ajunge la un spital sa faca rost de medicamentele necesare iubitului sau ranit, aflat pe moarte.
M Night Shyamalan, regizorul si scenaristul filmului, are o viziune foarte ciudata in mai toate filmele sale. Nu putea face exceptie la acest film.
Pentru unii filmul poate parea pueril. Este genul care ori iti place foarte tare, ori il urasti cu inversunare. Eu ma numar printre cei din prima categorie. Mi-a provocat o impresie foarte puternica. M-a lovit nostalgia locurilor fara tehnologie, fara legi, decat cele de bun simt. Este locul fara multa vorbarie complicata, stufoasa si inflorita, deoarece pana si vorba era foarte simpla, scurta si la obiect.M-a fascinat jocul prostesc pe care cei tineri il jucau cand incercau sa faca fiintele infricosatoare sa vina dupa ei. Ca un fel de bungee jumping al zilelor noastre, dar parca mult mai periculos din moment ce-si puneau viata in joc. Poate surprinde faptul ca filmul este thriller. Si mai poate surprinde faptul ca filmul este foarte misterios. Este genul de film la care pot sa spun ca daca vei clipi vei rata. Asta este sfatul pe care l-am primit eu si pe care-l dau mai departe.


sâmbătă, 24 aprilie 2010

Strange Bedfellows


Ralph Williams si Vince Hopgood sunt amandoi vaduvi si prieteni de cand lumea. In Australia, locul lor de bastina, tocmai s-a dat o lege foarte interesanta. Cand am vazut acest film m-am intrebat daca asemenea lege chiar exista in Australia. Deci, cuplurile de homosexuali au o suspendare la plata taxelor la stat. Cum Vince trecea printr-o perioada mai proasta in privinta banilor, trebuind sa plateasca si pensie alimentara fostei sale sotii, i-a sclipit serios beculetul cand a auzit de noua lege. Imediat s-a dus la bunul sau prieten ca sa-l convinga sa completeze declaratia cum ca sunt un cuplu gay de foarte mult timp si deci sa profite de legea nou intrata in vigoare. Ralph nici nu a vrut sa auda in prim plan, deoarece se temea serios sa nu se faca de ras in micutul orasel unde locuiau. Oraselul era asa de mic incat fiecare se cunostea cu toata lumea si, in consecinta, declararea lor ca si cuplu gay era exclusa. In plus, cine era prins ca se declara gay fara sa fie de fapt, era pasibil de inchisoare. Deci lui Vince i-a trebuit multa munca de lamurire pentru a-si convinge amicul sa fie de acord cu ideea sa. In final i-a promis prietenului sau ca declaratia trimisa nu o va vedea nimeni deoarece este trimisa prin posta si deci nimeni nu va afla nimic suspect despre ei. Toate bune si frumoase, Ralph se resemneaza sa-i faca pe plac prietenului sau si declaratia este trimisa fara probleme. Asta pana cand, celor doi prieteni, le vine un raspuns prin posta cum ca vor fi vizitati de un inspector de la fisc pentru a li se cerceta cererea de reducere de taxe si a fi verificati daca sunt intradevar un cuplu gay.
Initial cand am vazut filmul, nu stiam la ce sa ma astept. Mai ales ca m-am uitat la el din nimereala pentru ca nu aveam ce sa vad altceva. Asa ca tot din nimereala s-a intamplat sa ma amuze foarte tare si sa-mi placa sa-l mai revad si altadata. Este o comedie usoara care intamplator are si o morala buna. Ai grija de cine razi ca te ajunge rasul din urma!

vineri, 23 aprilie 2010

The Ring


Initial acest film a fost facut de japonezi dupa cartea The Ring scrisa de Koji Suzuki. Cartea, pe care am citit-o ulterior, mi s-a parut la fel de fascinanta si de terifianta ca si filmul (daca nu mai tare) desi in comun nu au asa de multe cum v-ati imagina. Importanta este caseta, care este principala eroina.
Se pare ca exista o caseta pe care daca o vizualizezi primesti un telefon de la o persoana care te anunta ca mai ai de trait 7 zile. Prima oara cand am vazut si eu caseta, in cadrul filmului, m-am intrebat daca fac bine ca ma uit mai departe...
Rachel este jurnalista. Cand fata prietenei ei moare in chip foarte suspect, incepe sa investigheze ce s-ar fi putut intampla. Afla in acest fel ca fata a urmarit o caseta care prin vizionarea ei iti provoaca moartea dupa fix 7 zile. In scurt timp Rachel afla ca toti cei patru tineri care au vizionat caseta au murit in chip suspect la aceeasi ora. Cum era o investigatoare foarte buna, asa cum stim ca sunt jurnalistii capabili sa scoata sarpele din gaura lui, Rachel reuseste sa gaseasca uimitoarea caseta. Ca orice om normal care nu ar crede in baliverne de genul "nu urmari caseta ca vei muri in 7 zile", bineinteles ca o vizualizeaza si imediat primeste telefonul misterios ce o anunta ca va muri in 7 zile.
Daca nici filmul asta nu e creepy, atunci nu stiu ce film poate fi. Eu am visat foarte urat noaptea dupa ce l-am vazut. Asa ca... daca n-ai curaj, nu te uita... Filmul e palpitant, infricosator si te tine in tensiune pana la sfarsit. Nota 10 pentru senzatiile si adrenalina provocata. Pentru un efect mai special, e bun de urmarit seara dupa ora 11. Singuri de preferinta...



miercuri, 21 aprilie 2010

True Lies

Harry este un fel de agent secret, ca si 007. Sotia sa Helen bineinteles nu stie, crezand ca este maritata cu vreun soarece de birou. In timp ce ea isi indeplineste indatoririle de nevasta la cratita si toate cele, el isi indeplineste cu succes misiunile, in stil specific Arnold Schwarzenegger, desi filmul este regizat de James Cameron. Asa... Helen in tot acest timp viseaza, ca mai toate nevestele neglijate, la marea aventura a vietii ei. Fiind in aceasta stare de spirit, este foarte usor sa cada in plasa unui gura bogata ce se da spion in timpul liber pentru a face sa-i cada in plasa sarmane femei maritate neglijate de soti.. Helen este deci pe cale sa-si insele barbatul si are norocul chior ca acesta prinde de veste din timp. Realizand ca nu este atent cu sotia sa asa cum ar trebui, Harry incearca sa-i ofere acesteia ceea ce-si doreste de la viata, o aventura palpitanta pe post de spiana. Dar cum minciuna are picioare scurte, din nimereala toata gluma se ingroasa serios si se transforma in realitate. Amandoi ajung in situatia de a se intreba daca vor mai scapa cu viata din mana celui mari mare terorist pus pe bombardat America.
Minciuni Adevarate este o comedie in toata puterea cuvantului. Dialogurile sunt incitante si pline de simtul umorului, filmul are actiune din plin iar Jamie Lee Fox este nemaipomenita. Il recomand la orice ora din zi si din noapte. 


Couples Retreat

Jason si Cynthia sunt tineri casatoriti si au ajuns la concluzia ca totusi relatia lor scartaie. Cum americanilor nu le place sa piarda timpul aiurea, cei doi se gandesc foarte serios sa divorteze. Inainte de a face insa marele pas se hotarasc sa mearga intr-o vacanta de vis pentru o ultima incercare de a-si salva casnicia. Dar vacantele de vis sunt foarte scumpe. Sansa lor este sa mearga in vacanta cu alte trei cupluri, datorita unei oferte foarte avantajoase. Oferta este valabila pentru un grup de patru cupluri, sau deloc, intr-un pachet tip terapie de cuplu. Ei reusesc sa-si convinga prietenii sa mearga impreuna, desi ceilalti aparent par sa nu aiba probleme in casnicie.
Actorii sunt alesi pe spanceana as putea spune. Toti sunt specializati in filme de comedie. Dar... nu m-am tavalit de ras cum ma asteptam. Dar... "Terapie de cuplu" este un film amuzant si relaxant numai bun de vazut cu prietenii. Recomand suplimentar bere si floricele. Eu nu le-am avut pe astea doua la indemana si poate de aceea nu m-am amuzat asa de tare.




vineri, 16 aprilie 2010

Crazy on the Outside


Tommy a iesit de la inchisoare dupa o sedere de 3 ani. Din pacate este nevoit sa stea cu nebuna si prea protectiva lui sora si cu familia acesteia formata din sotul (excesiv de cusurgiu), soacra si cei doi copii adolescenti, o fata si un baiat. Tommy hotaraste sa demostreze ca cel care a iesit din inchisoare, nu e cel care a intrat. Ajunge in scurt timp la concluzia ca afara din inchisoare este chiar mai complicat decat daca ar fi inauntru. Cel din cauza caruia a ajuns la racoare ii da tarcoale pentru o noua afacere de realizat impreuna si viata ii este complicata de doua femei intre care are de ales.
Filmul este o comedie nebuna la care am ras pana n-am mai putut. Bineinteles ca parerile sunt impartite intre cei care s-au amuzat mai putin si intre cei care s-au tavalit pe jos de ras, ca si mine. In concluzie daca vreti sa va binedispuneti, singuri sau cu prietenii, faceti o alegere buna vizionand acest film. Actorii sunt alesi unul si unul si nu aveti ce pierde. Mai ales ca-l puteti viziona online aici:
http://www.filmeonline24.com/crazy-on-the-outside-2010/



joi, 15 aprilie 2010

9

9 este o papusa de carpa ce se trezeste intr-o lume apocaliptica unde oamenii nu mai exista pentru ca au fost exterminati de catre masini. Ea este dotata cu o inteligenta aparte si cheia viitorului omenirii este in mana ei.
Fiindca in ultima vreme am capatat mania filmelor lui Tim Burton, nu pot sa nu recomand si acest film.
Mai ales ca il puteti viziona online aici
http://www.filmeonline24.com/nine/

marți, 13 aprilie 2010

Shutter Island

Teddy Daniels, impreuna cu partenerul sau Chuck Aule pleaca pe o insula, ei doi fiind detectivi federali, sa investigheze o disparitie a unei paciente care pare a nu fi de gasit. Insula Shutter nu este una obisnuita. Acolo sunt incarcerati cei mai periculosi criminali cu probleme psihice. Inca din prima zi cercetarile celor doi sunt ingradite de catre conducerea spitalului. Desi la prima vedere pare un caz banal care, datorita conditiilor, nu are cum sa nu gaseasca rezolvare, totul nu este ceea ca pare. Inclusiv Teddy Daniels se comporta extrem de ciudat, scopul venirii lui pe insula parand sa fie cu totul altul decat investigatia pentru care a fost trimis. Se spune ca daca stai printre nebuni ajungi la fel de nebun ca si ei. Teddy Daniels nu face exceptie de la regula. Combinatia de nebuni, doctori si paznici nazisti, si amintirile sale deloc frumoase despre al doilea razboi mondial si sotia sa moarta  fac un coctail cam greu de suportat. Sfatul primit, de la o pacienta pe care o ancheta, de a fugi de pe insula cat de tare poate, este inlaturat fara ezitare. Marea surpriza este ca ulterior realizeaza ca are foarte putine sanse de a mai pleca de pe insula nebunilor. Reuseste el sa lase totul balta pentru a-si recupera libertatea? Ramane sa vedeti.
N-am sa ascund ca mi-a placut filmul foarte tare desi nu ma omor, dar chiar deloc, dupa Leonardo Di Caprio. In schimb imi place foarte tare si de Max von Sydow si de Ben Kingsley. M-a tinut in tensiune timp de doua ore, timp in care am mancat chibrite, unghii si am sarit in sus de o groaza de ori. Un fel de "Kafka "2 aruncat pe insula celor "10 negri mititei" cu un scenariu a la "Tacerea mieilor". In final am descoprit ca n-are nici o treaba cu cele trei filme mentionate. Finalul este total neasteptat deoarece nici in ultimile zece minute nu mai stii ce sa crezi. De fapt nici in final nu prea mai stii ce sa crezi. Eu l-am vazut impreuna cu baiatul meu cel mare si ne-am ciorovait, fiecare avand o alta parere despre ce s-a intamplat de fapt. Este un film ce merita vazut si as recomanda vizionarea lui noaptea dupa ora 12.

vineri, 9 aprilie 2010

City of Angels

Ingerii sunt printre noi chiar daca noi nu ne dam seama. Si atunci cand simtim o prezenta invizibila alaturi, mai mult ca sigur este un inger. Singura lor misiune este sa calmeze spiritele atunci cand situatia devine dramatica si tensionata. Si atunci cand firul vietii unui om este la final, ei sunt acolo pregatiti sa le arate drumul mai departe. Cand nu au nimic de facut isi petrec timpul in biblioteci, pe malul marii sau pe acoperisurile cladirilor zgarie-nori.
Seth este un inger un pic mai diferit decat ceilalti. El isi pune intrebari despre sentimentele oamenilor si pare foarte interesat de partea lor sensibila. Este foarte interesat mai ales de senzatiile pe care oamenii le au la atingerea diverselor lucruri. Seth, ca de fapt si ceilalti ingeri, nu poate simti nimic, ceea ce este foarte frustrant pentru el. Cu atat mai ciudata i se pare ideea de a se indragosti. Pentru ca devine foarte curios sa o cerceteze mai indeaproape pe doctorita Maggie Rice care era chirurg la spitalul unde lucra. Si este nedumerit de sentimentele pe care aceasta i le provoaca prin simpla ei prezenta. Intamplarea face ca la spitalul unde lucra Maggie Rice, sa fie adus un pacient foarte special numit Messinger. Acesta fusese si el inger si-l lamureste pe Seth ca si el poate deveni uman daca doreste. Dar asa cum se intampla intotdeauna, cand primesti ceva trebuie sa platesti. Seth trebuie sa aleaga intre a fi inger sau om fiindca amandoua nu se poate. Si nici nu mai poate fi vreodata inger.
City of Angels este un film deosebit de sensibil si de romantic, cu o muzica superba si actorii care joaca nemaipomenit, Nicolas Cage impresionandu-ma in mod special.  Ar fi ideal sa aveti la indemana niste pere pentru ca anumite secvente va vor face pofta sa mancati asa ceva.


joi, 8 aprilie 2010

8mm

Tom Welles este un detectiv particular. In meseria lui, este foarte bun si foarte discret. In consecinta, avand o asa buna reputatie, este angajat de o doamna batrana si foarte bogata in investigarea unei situatii foarte neobisnuite. Batrana doamna ramasese vaduva de scurt timp. Printre lucrurile personale ale sotului sau, a avut surprinderea sa gaseasca o banda video de 8mm. Vizionarea benzii a ingrozit-o teribil, aceasta continand scenele foarte violente si sadice ale violului unei tinere fete si care culminau prin moartea acesteia. Sarcina lui Tom Welles este de a descoperi daca intreg filmul este trucat sau real. Pornind in cautarea fetei din film, Tom descopera ca a ajuns pe un drum fara intoarcere care are toate sansele sa se transforme intr-unul fara iesire.
"Daca dansezi cu diavolul, nu diavolul se schimba... ci tu". Axioma aceasta este specifica acestui film si nu poti intelege ce vrea sa insemne daca nu-l vizionezi.
Filmul este unul infiorator de sadic si tensionant. Nu-l recomand decat celor carora le plac genul thriller si au nervii tari, fiind un film ce pare foarte real dpdv al subiectului si actiunii. Nota 10 pentru regie. 

miercuri, 7 aprilie 2010

You've Got Mail

"You've got mail" mi se pare un film deosebit de incantator, relaxant si amuzant. Mi se face rau cand ma gandesc ca pana la acest film nici nu puteam s-o sufar pe Meg Ryan. Habar n-am nici eu motivul, antipatie la prima vedere, presupun.
Kathleen Kelly are o mica librarie de cartier cu carti pentru copii. Ea este o femeie vesela si optimista, iubeste copii si cartile si a avut o mama fabuloasa. Pana la varsta actuala, nu stiu care ar putea fi, viata ei a fost destul de roz, facand zilnic doar ce-i placea mai tare: conducea libraria lasata mostenire de mama sa. Asta pana cand, asa cum se intampla in capitalism, in cartierul ei se construieste o librarie universala a carei aparitie risca s-o faca pe Kathleen sa-si piarda propria librarie. Unul dintre proprietarii marii librarii Fox este Joe Fox, un tanar barbat in plina expansiune, cu multe idei inovatoare care sa faca sa mearga bine orice afacere. Desi la prima vedere cei doi par sa se placa foarte mult, dupa ce realizeaza ca sunt rivali, ajung sa nu se mai poata suferi. Kathleen descopera cu stupoare in ce scorpie afurisita se transforma cand ii iese Joe in cale. Culmea este ca cei doi, nestiind unul de celalat, converseaza pe internet si par sa realizeze ca sunt perechea perfecta unul pentru celalalt. Totul se complica atunci cand Joe descopera ca iubita vietii sale este nesuferita Kathleen, pe care el o vedea, pe internet, ca pe fiinta cea mai draguta si adorabila din lume si care in realitate ii manca zilele. Ce hotarare ia el in final ramane sa vedeti.
 Nota 10 pentru acest film, pe care personal l-am vazut de 100 de ori si inca nu ma plictisesc de el. Trailerul postat de mine este o mare porcarie dar altul mai bun nu am gasit. Ramane doar sa aveti incredere in recomandarea mea.

marți, 6 aprilie 2010

Gone with the Wind

Scarlett O'Hara este o tanara de 16 ani foarte ambitioasa, foarte orgolioasa si de frumusete rapitoare. La varsta ei singurul gand este sa intoarca privirile la cat mai multi barbati cu putinta pentru a-si satisface orgoliul personal. Cum Ashley, prietenul ei de familie, nu pare totusi cazut in mrejele farmecelor ei, Scarlett capata o adevarata obsesie pentru el. Obsesie care o urmareste toata viata facand-o sa ia decizii din ce in ce mai gresite. Odata cu inaintarea ei in varsta mai capata o obsesie, dragostea pentru pamantul natal, in mare parte inflorita datorita radacinilor ei irlandeze.
S-a vorbit despre acest film ca despre unul despre dragoste si razboi. Asta ar fi in plan secundar pentru ca acest film este de fapt despre ambitie, orgoliu si mai ales despre cum sa-i calci pe toti in picioare pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
In ceea ce priveste regia filmului, pot linistita si acum dupa atat de multi ani sa le dau cate stele doresc. Filmul este realizat ireprosabil tinand cont si de conditiile vremii respective. Iar actorii sunt potriviti ca o manusa pentru rolurile jucate. In special cei cu rolurile Rhett, Ashley, Melanie si Scarlett a caror actiune este mai tare pusa in evidenta in film. Recomand acest film mai ales de dragul vremurilor trecute, pentru ca este un film exceptional regizat si in amintirea copilariei mele in care mi-am dorit mereu sa fiu frumoasa ca Scarlett O'Hara si sa ma marit intr-o rochie ca a ei si cu un mire ca Rhett Butler.

luni, 5 aprilie 2010

The Big Fish

Dintre toate filmele regizate de Tim Burton acesta mi se pare a fi de departe cel mai bun si mai reusit. Nu stiu sa va spun daca este un film pentru copii sau adulti pentru ca poate placea deopotriva si copiilor si adultilor. Depinde probabil de copilul din fiecare, de cat de dispus pare sa vrea sa iasa la suprafata. Oricum acest film pare sa fie o adevarata lectie de viata, incercand sa ne invete sa vedem intamplarile vietii cu mai multa imaginatie si fantezie.
Ed Bloom a avut o viata foarte fantastica, daca ar fi sa te iei dupa relatarile despre aventurile vietii sale. Nu exista nici macar o povestire de-a lui sa nu fie insotita de cate un personaj magic sau intamplare spectaculoasa si nemaipomenita. "Multi oameni iti pot spune povestea vietii lor simplu si la obiect. Nu va fi complicat dar nici interesant". Acum Ed este foarte batran si bolnav si bucuria lui cea mai mare este sa povesteasca oricui este dispus sa-l asculte, magicile intamplari care i-au inflorit viata. Acest lucru pare sa-l scoata mult din sarite pe fiul sau, care este un tip mai pragmatic si nu este dispus sa asculte povestirile fanteziste ale tatalui sau, chiar rusinandu-se cu acesta. Dar, cum tatal sau este pe moarte bolnav grav, se hotaraste ca in ultimul minut al vietii sa incerce sa-l inteleaga. Luand-o pe urma povestilor tatalui sau, descopera pas cu pas ca acesta nu a inventat foarte mult in povestirile sale. Dar va fi asta de ajuns pentru a-l face sa-si schimbe parerea despre cel care i-a dat viata? Ramane sa vedeti daca va veti hotara sa vizionati filmul.
Veti castiga mult vazand acest film care va va da o doza mare de optimism si va va face sa vedeti viata un pic mai roz. Nota 10 pentru Tim Burton fie si numai pentru ca filmul sau este adorat de catre baietii mei..



The Night of the Iguana


Shannon (interpretat de Richard Burton) este un suflet chinuit ce-si cauta si el un loc in viata. Prolema lui ar fi ca-i cam plac femeile frumoase si nici bautura nu-i este indiferenta. In cautarea linistii, in viata sa incearcase si drumul catre biserica dar fara succes. Se pare ca tentatiile la tot pasul erau din cale-afara de apetisante. In ultima sa incercare de a nu se duce cu totul la fund, incearca meseria de ghid turistic unde soarta il duce pe malul Mexicului intr-un loc pitoresc si linistit la malul marii. Locatia respectiva era proprietatea unei prietene ale sale, Maxine (interpretata magnific de Ava Gardner) care avea o mica pensiune turistica Printr-un concurs de imprejurari soarta ii da o sansa de a gasi un sens in viata sa. Sau mai bine zis ii da trei sanse, total diferite, pe care le poate urma. Ramane de vazut ce hotarare va lua pentru a-si gasi linistea sufleteasca.
In ziua de azi cea mai mare valoare la un film sunt efectele speciale. Actorii nu trebuie sa aiba o reprezentatie foarte mare, contand mai mult aspectul fizic, intrucat sunetele si imaginile spun totul la un film. Noaptea Iguanei a fost facut pe vremea cand interpretarea unui actor dadea valoare filmului, mai ales daca acesta era facut alb-negru. Deci la acest film alb-negru nu veti gasi efecte speciale, culori minunate, desi peisajele sunt minunate. Dar veti gasi niste actori a caror reprezentatie va vor aminti de unde a pornit meseria de actor.


duminică, 4 aprilie 2010

Up in the Air

Up in the air este un film care evidentiaza in mare parte criza economica prin care au trecut americanii. Este un film cu o mica doza de umor, o doza medie de drama si sarcasm cat cuprinde. Personal mi s-a parut destul de incitant de urmarit desi nu este genul care sa te tina in tensiune. Dar iti da acea senzatie de a sti ce va urma mai departe, si uite-asa ajungi la sfarsitul filmului. M-a facut sa vreau sa-l vizionez George Cloney si Anna Kendrick (Jessica din Twilight care, apropo, joaca foarte bine in acest film).
Ryan Bingham (interpretat de George Cloney) are o meserie foarte ciudata. Din cate stiu eu, la noi nu s-a auzit de asa ceva pana acum. El lucreaza la o firma unde toti angajatii sunt specializati in a concedia oameni. Iar firmele ii platesc pe acesti oameni ca sa le concedieze angajatii pe care ei nu au puterea de a-i concedia. Ryan este cel mai bun in bransa, el tinand si seminarii legate de cum sa-ti faci mai bine aceasta meserie. Este singur, fara soie si copii, singura sa familie fiind compusa din cele doua surori ale sale cu care tine legatura ocazional. Datorita meseriei sale, care-l obliga sa calatoreasca in toata America, el nu are un camin propriu-zis. Caminul sau se afla in aeroporturile pe care le stie ca pe buzunarele sale. Problema lui ar fi ca nici nu duce dorul de a avea un camin. El este intrat intr-o rutina, ordine si disciplina foarte dezarmante si de invidiat.
Natalie Keener (interpretata de Anna Kendrick) este o tanara ucenica, proaspat iesita de pe bancile facultatii, plina de idei si de energie.
In acest film se vede foarte bine cum teoria este foarte simpla dar practica te omoara cu zile. Fiindca Natalie vine cu idei foarte bune si simplu de pus in practica daca ai nervi de otel si umanitate zero. Desi la inceputul filmului mi se parea ca aceasta meserie este una extrem de usoara (ce mare lucru e sa-i spui unei persoane ca e concediata ca si-asa nu o cunosti), mai tarziu am realizat ca si unui strain iti vine greu sa-i apari ca un calau ce ii dai vestea ingrozitoare ca a ramas fara serviciul care ii asigura traiul zilei de maine.

Un film de nota 10 dar ... de vazut o data , maxim de doua ori. Pe mine m-a deprimat la culme.


vineri, 2 aprilie 2010

Jesus of Nazareth

Isus din Nazareth in regia lui Franco Zeffirelli mi se pare a fi una deosebit de precisa si de realista. Filmul te transpune in perioada nasterii lui Isus si a intamplarilor care au precedat si mai apoi au urmat nasterii lui. Ca in mai toate filmele lui Zefirelli, actorii par alesi si potriviti cu o uimitoare maiestrie pe rolurile alese. Cand am vazut filmul prima data, am fost adanc impresionata facandu-ma sa-mi spun "asa s-au petrecut lucrurile ".
Isus este fiul Domnului si este normal ca nasterea sa sa fie primita ca si o minune. Din nefericire este primita si cu neincredere. Toata viata lui, Isus este primit printre oameni ca o minune dar si cu neincredere. Conducatorii, din oricare perioada, au vazut in venirea lui Isus inceputul perioadei lor de declin. Din acest motiv Isus este haituit si cautat pentru a fi distrus. Inteleapta vorba " fereste-ma de prieteni ca de dusmani am eu grija" se aplica foarte bine si aici. Isus este tradat chiar de catre unul din ucenicii sai care pare sa-l iubeasca foarte mult, Iuda, si care primeste ca rasplata pentru tradarea sa, 30 de arginti.
Viata, moartea si invierea lui Isus din Nazareth, in conceptia lui Franco Zeffirelli, va vor introduce perfect in atmosfera sarbatorilor de pasti. Este in film pe care-l recomand si copiilor fiindca vor intelege mult mai bine semnificatia acestei zile urmarind acest film, decat multi ani de ore de religie petrecute la scoala. Dar il recomand sa-l vizionati in special in aceasta perioada, cand ar trebui sa revizuim si sa apreciem ce primim de la viata.


2 APRILIE "Ziua Nu Basescu"

Desi blogul meu nu are tema politica nu ma pot abtine sa nu fiu solidara si sa nu protestez.
http://nobasescuday.blogspot.com/
Din acest motiv astazi background-ul meu va fi de culoare violet


joi, 1 aprilie 2010

Cuibul de viespi



Am gasit acest blog care mi se pare o comoara a filmelor romanesti. Sunt foarte fericita ca l-am descoperit si nu pot sa ma abtin sa nu-l recomand tuturor celor care iubesc filmul romanesc. Are o multime de filme, mai ales din cele vechi, capodopere ale cinematografiei romanesti. Singurul defect este rezolutia destul de mica a filmelor. Dar la cat de avida sunt eu de filme romanesti, chiar nu-mi pasa.
Va recomand acest film, in mod special, Cuibul de Viespii, intr-o interpretare de neegalat a lui Tamara Buciuceanu Botez, regretatul Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Tora Vasilescu, Coca Andronescu, Virginia Mirea, Ileana Stana Ionescu, Maria Ploae, Ovidiu Moldovan si altii.

Filme

2012 50 First Dates 8mm 9 A Single Man Accidental Husband After The Sunset Alice in Wonderland All About Steve Amadeus Anger Management As good as it gets Avatar Bolt Bride Wars Brokeback Mountain Bruce Almighty Californication Cast Away Charade City of Angels Clash of the Titans Coraline Couples Retreat Crazy on the Outside Cuibul de Vespi Daybreakers Doubt Eclipse Edge of darkness Eight Below Entrapment Everybody's Fine Failure to Launch Fierce Creature For a Few Dollars More Forest Gump Gattaca Girl Interrupted Gone wirh the Wind Goodbye Again Groundhog Day Harry Potter He's not That Into You How to Lose a Guy in 10 Days Ice Age Inception It's Complicated Jesus of Nazareth Juno Kafka Kinky Boots Knight and Day Law Abiding Citizen Law of Atraction Liar Liar Life or Something Like It Lord Of The Rings Meet Joe Black Meet the Fockers Meet the Parents Memoirs of a Geisha Midnight in the Garden of Good and Evil Million Dollar Baby Mystic River New Moon Orphan Presumed Innocent Priest Prime Prince of Persia: The Sands of Time Prison Break Push Pushing Tin Ransom Rebecca Roman Holiday Romeo And Juliet Sabrina Salt Se7en Sherlock Holmes Shutter Island Something's Gotta Give Stardust Strange Bedfellows The Big Fish The Blind Side The Box The Bucket List The Game The Green Mile The Hangover The Imaginarium of Doctor Parnassus The Joy Luck Club The Men Who Stare at Goats The Mirror Has Two Faces The Night of the Iguana The Prestige The Proposal The Ring The Shawshank Redemption The Switch The Talented Mr. Ripley The Terminal The Thomas Crown Affair The Tourist The Ugly Truth The Valentine's Day The Village The Wolfman True Crime True Lies Twilight Twister Under Suspicion Up in the Air Wanted Wedding Crashers What Happens in Vegas What Women Want Yes Man You've Got Mail

Pe ani

1939 (1) 1940 (1) 1953 (1) 1954 (1) 1961 (1) 1963 (1) 1964 (1) 1965 (1) 1966 (1) 1968 (1) 1977 (1) 1984 (1) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1991 (1) 1993 (2) 1994 (3) 1995 (1) 1996 (3) 1997 (6) 1998 (3) 1999 (6) 2000 (4) 2001 (3) 2002 (3) 2003 (6) 2004 (8) 2005 (6) 2006 (3) 2007 (4) 2008 (7) 2009 (28) 2010 (15)

Categorii Filme

actiune (24) animatie (5) biografic (5) comedie (54) crime (21) drama (73) familie (23) fantastic (24) horror (6) mister (18) musical (2) ONLINE (20) razboi (3) romantice (55) sf (4) sport (1) thriller (18) western (1)

Faceți căutări pe acest blog