BINE AI VENIT

______ Daca vrei sa stai la taclale si sa schimbi impresii despre filme, cu un ceai sau o cafelutza langa tine, atunci ai nimerit bine. Poti comenta, dezaproba, critica sau doar discuta postarile filmelor recomandate de mine. Nu te costa nimic si nu trebuie neaparat sa te inregistrezi. Pe acest blog nu trebuie decat sa respecti parerile altora si atunci si parerile tale vor fi respectate. _______




marți, 30 martie 2010

Alice in Wonderland

Alice s-a facut mare, atat de mare ca urmeaza sa i se puna marea intrebare "Nu-i asa ca te mariti cu mine?". Fiindca asa se cam pune problema. In copilarie, visele avute le-a pus pe seama imaginatiei excesive, tatal sau asigurand-o ca nu este nimic rau sa ai o imaginatie bogata. Dar la implinirea varstei de 19 ani, eroii viselor din copilarie reapar, Alice crezand la inceput ca are halucinatii. Descopera ca toate visele din copilarie fusesera foarte adevarate, eroii viselor ei avand de data aceasta o reala nevoie de ea. Si ea de ei, avand la randul ei nevoie sa evadeze putin pentru a scapa temporar de marea intrebare. Alice afla ca are menirea de a-si salva prietenii de tirania Reginei de Cupa putand astfel reinstaura linistea in Tara Minunilor. De data aceasta nu mai are de facut o simpla plimbare ea trebuind sa gaseasca o solutie in a-l ucide pe Jabberwocky, un balaur infricosator cu care Regina de Cupa isi tinea supusii la respect prin teroare. Varianta cea buna este Regina Alba care era mult iubita si respectata de locuitorii Tarii Minunilor.
Filmul este destul de amuzant, pana la un punct. Mi-a placut si nu mi-a placut. Poate eram cam obosita cand l-am vazut. Nici nu stiu ce nu mi-a placut la film pentru ca cei mici ai mei au fost foarte entuziasmati sa-l vada si a doua oara. Asa ca cel putin pot sa va confirm ca celor mici le place grozav de tare. Poate m-a dezamagit eroina principala, care nu mi s-a parut prea potrivita pentru un rol principal. Sau pentru acest rol mai exact, pentru ca am inteles ca va juca in urmatorul an in Jane Eyre in rol principal, si mi se pare ca i s-ar potrivi mai bine. In poze arata de 40 de ani si in film arata de 15 ani si mi s-a parut cam stearsa pentru asa rol. Cred ca mi-ar fi placut mai mult s-o vad pa Dakota Fanning in locul ei. Mi-a placut in schimb cum a jucat Anne Hathaway, pentru ca ea cel putin m-a amuzat la culme. Si mi-a mai placut si dansul Fudderwupping al palarierului (pe care daca vreti sa-l vedeti trebuie sa stati pana la sfarsitul filmului). Si mi-a placut si palarierul si iepuroiul si pisica vargata. Cred ca mi-a placut de fapt multa lume, in afara de Alice. Deci, in ansamblu, este un film dragut. De vazut o data




luni, 29 martie 2010

Californication

Hank Moody (interpretat nemaipomenit de David Duchovny) este scriitor, nepracticant momentan dar deosebit de talentat, si este intr-o depresie totala. Dintotdeauna am considerat ca artistilor, ca sa fie buni in ceea ce fac, trebuie sa le lipseasca o doaga sau mai multe. Hank nu face o exceptie de la regula. Inca de la primul episod ne scoate ciudateniile sale pe taraba. Incepe cu fanteziile sale, pe care nu are nici o problema in a le pune in practica. Asta deoarece fantezia in sine pare destul de comuna, adica un barbat normal sa-si imagineze ca face sex cu o calugarita ce-l agata in biserica, mi se pare comuna pentru orice barbat in ziua de azi. Dupa care n-are nimic impotriva sa-l infrunte pe nervosul iubit al amantei sale inarmat cu o bata de baseball (care m-a socat cumplit cand l-a apostrofat pe Hank cu apelativul "tataie", actorul avand cu 10 ani mai mult decat mine). Dupa care iar nu are nici o problema in a se duce doar in boxeri la fosta sa sotie sa-si ia fiica la plimbare. Toate acestea le-am enumerat pentru a se realiza starea lui Hank de spirit. Oricum, oricat de dus cu pluta pare el, are un succes nebun la femei (de inteles din punctul meu de vedere). Inca nu m-am lamurit daca farmecul personal sau celebritatea este magnetul principal, sau poate ca amandoua. Dar ca este agatat in librarie de o fata si sedus pur si simplu, asta ma face sa ma intreb multe despre inteligenta si prudenta barbateasca.
Nevasta, care l-a parasit pentru un alt barbat, tocmai ii da marea veste ca doreste sa-si refaca viata. Moment in care, ca mai toti, barbati, femei, cand pierd ceva, realizeaza ca o doreste inapoi. Daca pana in acest moment viata lui de recent burlac parea acceptabila, de acum incolo realizeaza ca viata de om insurat la casa lui, cu nevasta si copil este totusi mai atragatoare. Pana aici nimic n-ar fi nimic iesit din comun daca barbatul ales de fosta sa sotie n-ar avea o fata foarte draguta de 16 ani pe care Hank descopera cu stupoare ca este aceeasi cu fata care l-a agatat in librarie.
Cam asa v-as introduce in magica lume a lui Hank Moody. O lume fascinanta care se imparte intre sotie, fiica sa, si femeile frumoase de care nu se mai satura. As recomanda acest serial femeilor in general. Din acest serial veti intelege (cele care n-au inteles deja) ce are de fapt un barbat (tata, sot, amant) in cap.
Cum n-am terminat de vazut inca prima serie, mai urmeaza sa va tin la curent. Dar il recomand tuturor celor care vor sa se binedispuna cu un film hilar, usor cu picioarele pe pamant si usor cu capul in nori (personal am ras sa mor inca de la primul episod). Aveti de toate aici, dar mai ales un film de nota 10 (pe care momentan l-am interzis baietilor mei de 13 si 9 ani).

duminică, 28 martie 2010

Primele mele premii





Aceste premii pe care le-am primit astazi vi le ofer tuturor celor care urmariti acest blog. Sunt primele si-i multumesc foarte tare lui Minoki





Sa fiti fericiti de Florii!

Million Dollar Baby

In ciuda faptului ca acest film este facut de un favorit al meu, Clint Eastwood, nu am vrut sa-l vizionez. Nu ma omor dupa filmele cu tema sportiva, cu toate ca majoritatea pe care le-am vazut in final mi-au placut. Acest film l-am vazut din nimereala acum cativa ani la HBO, pentru ca ma plictiseam si nu aveam chef sa mai caut nici pe alte canale si nici in marea mea de cd-uri. Ca mai toate filmele pe care le-am vazut constransa de imprejurari, acest film a ajuns printre filmele mele favorite. De ce? Pentru ca este bine facut. Are dialogul si actiunea perfect conturate. Actorii mei preferati, Clint Eastwood si Morgan Freeman fac un duo nemaipomenit, conversatia comico-sarcastica pe care o poarta fiind foarte invioratoare. Ei doi de fapt au facut deliciul filmului pentru mine. Asta desi si ceilalti actori au jucat foarte bine. Eu personal nu am vazut acest film ca pe unul despre sport fiindca desi boxul este tema principala, se pune mare baza pe nevoia de familie, se pune mare baza pe prietenie si pe lipsa de egoism care trebuie s-o ai cand iubesti pe cineva pentru el si nu pentru tine.
Deci, Frankie Dunn (interpretat de Clint Eastwood) este un antrenor nemaipomenit, care are o sala unde, cei ce vroiau sa invete sa boxeze, se puteau antrena. In tinerete fusese medic sportiv si, in timp, a ajuns sa capete experienta ca antrenor. Si a ajuns un antrenor foarte bun si foarte atent cu sportivii sai, cautand mereu sa-i protejeze de eventualele esecuri. Ma intreb cati antrenori din ziua de azi aplica ceea ce te invata acest film. Pentru ca desi nu sunt cunoscatoare in materie de sport, pana si eu imi dau seama ca regulile aplicate de Frank Dunn se aplica in orice sport. Cu cateva mici exceptii una din ele fiind ca "daca vrei sa dai o lovitura buna cateodata trebuie sa dai un pas inapoi".
Actiunea filmului incepe cand Frank antrena de 4 ani un baiat, Willie Little, pe care urma sa-l reprezinte in meciul de campion al lumii. Frank avea teoria ca in mai putin de 4 ani de antrenament asiduu nu ai ce cauta la asa meci. In timpul acestor 4 ani sportivii sai jucau in meciuri de spectacol capatand in felul acesta experienta. In ultimul moment Willie il anunta pe Frank ca renunta la serviciile sale si se muta la alt impresar, care dupa parerea lui il poate reprezenta mult mai bine in cariera promitatoare care-l astepta. Frank a ramas extrem de dezamagit, aceasta plecare subita marind si mai mult golul din sufletul sau. Frank avea o fata careia ii trimitea scrisori regulat si care se intorceau nedeschise, fara nici un raspuns. Singura sa familie era prietenul sau, Eddie Dupris (interpretat de Morgan Freeman), cu care tinea sala de antrenamente. Cei doi se cunosteau de foarte multi ani, de pe vremea cand Eddie era un mare boxer si Frank era unul din medicii care se ocupau de el. Cand Maggie Fitzgerald l-a rugat pe Frank s-o antreneze, acesta a refuzat-o indignat. Willie inca nu renuntase la el si nici nu-i trecea prin cap sa antreneze vreodata vreo fata, in primul rand! Si era si prea batrana pentru asa sport, in al doilea rand! Maggie avea 31 de ani. Si mai avea si prea putin respent pentru ea. Singurul ei vis de care nu se lasa era sa devina campioana la box.
Asa ca, atunci cand Willie a renuntat la Frank, acesta era hartuit de Maggie ca s-o antreneze. Si dupa parerea lui Frank nu era prea grozava si-i cauta defecte in permanenta. Dar, pe ascuns, Eddie ii dadea sfaturi cum sa respire, cum sa se miste, si Frank vedea zilnic imbunatatiri la Maggie. Asa ca intr-o buna zi cu soare, sau mai degraba intr-o seara cu luna, isi calca pe suflet si se hotaraste s-o antreneze. Ce iese pana la urma din Maggie, ramane sa vedeti.
Filmul este captivant inca din primele minute. Asa ca daca veti incepe sa-l vizionati nu va veti mai putea opri pentru ca trebuie sa stiti ce se mai intampla. Puteti sa-l urmariti cu copii, fara copii, cu familia impreuna sau doar singuri. Veti avea o frumoasa si interesanta lectie de sport, un pic de medicina, si familie. Veti invata ca sportul este greu, ca "niciodata nu trebuie sa lasi garda jos", si ca de odihnit "te vei odihni destul cand vei muri".
Oricum Clint Eastwood nu este doar un actor bun ci si un regizor genial, iar acest film este unul de pastrat.

joi, 25 martie 2010

Kinky Boots

Charles Price a crescut intr-un mic orasel de provincie Northampton intr-o familie care avea ca afacere o fabrica de incaltaminte pentru barbati, Price&Sons. Toata copilaria si-o petrece la fabrica de incaltaminte, care se respecta foarte tare producand doar incaltaminte clasica si solida. Din acest motiv, cand se face mare, Charlie se hotaraste sa studieze marketingul. Moartea neastepata a tatalui sau il gaseaste pe Charlie total nepregatit sa ia in primire afacerea de familie mostenita. Mai ales ca descopera ca fabrica nu mai era demult productiva. Incaltamintea de la Price&Sons era foarte rezistenta si te tinea 10 ani, dar era si foarte scumpa. In consecinta nu prea mai era piata pentru produsele Price si din acest motiv Charlie hotaraste sa-si schimbe piata de desfacere. Ideea revelatoare ii vine dupa ce o cunoaste pe magnifica Lola. Cine este Lola si ce inspiratie ii ofera ea lui Charlie ramane sa vedeti. As mai avea multe de spus dar ar insemna sa va stric mare surpriza pe care o puteti avea daca veti vedea filmul.
Am vazut prima data acest film printr-o intamplare. Butonam telecomanda si cand am ajuns la HBO sotul meu mi-a spus: "E misto filmul asta, sa stii!". Am cam strambat din nas pentru ca rareori impartim aceleasi pareri despre cate un film, care chiar daca ne place la amandoi, motivele sunt total diferite. Asa ca n-am schimbat canalul mai in sila, pentru ca actorul principal are o mutra cam nesuferita. Cam imi venea sa-l bat. Dar am rezistat eroic cam 10 minute pentru ca dupa aceea filmul mi-a captat atentia.
Filmul este inspirat dintr-o poveste adevarata. Dar acesta nu este unicul motiv pentru care mi-a placut atat de tare, Kinky Boots devenind unul dintre cele mai apreciate filme ale mele. Cea mai placuta surpriza a fost actorul Chiwetel Ejiofor, pe care l-am vazut pentru prima data in acest film. A interpretat rolul sau cu multa stralucire, pentru care ar merita 10 stele, 10 puncte sau orice premiu va trece prin minte. Ulterior am remarcat, in alte filme in care a jucat, ca este intradevar un actor nemaipomenit.
Daca ai minte ingusta, conservatoare, nu mai vrei sa inveti nimic de la viata, nu ai ce cauta in vizionarea acestui film.
Daca nu esti in situatia de mai sus din acest film poti invata multe: cum sa fi un prieten adevarat, cum sa te ridici cand esti la pamant, cum sa nu judeci pe altul fiindca poate esti mai de judecat decat crezi, ca persoanele imprevizibile sunt de preferat celor previzibile, sau ca niciodata nu poti stii ce bucurie poti gasi alaturi de cei nedoriti. Dar cel mai important, poti invata ca "Rosu de Burgogne este culoarea apei calde pe cand ROSU este culoarea sexului, a fricii, a pericolului si a semnelor cu NU INTRA". Poti vedea cum doua persoane diferite, precum uleiul si apa, pot merge pe un drum care nu le place si pot lasa urme memorabile. Sau pur si simplu poti sa te bucuri ca vezi un film bun care te poate binedispune prin frumusetea lui. As mai tine-o tot asa cu laudele dar mi-e teama sa nu obtin un efect invers decat cel prevazut de mine. Nota 10 pentru acest film si nota 10 pentru Chiwetel Ejiofor.

luni, 22 martie 2010

Romeo and Juliet


In Verona anilor 1200-1300 (am aproximat eu) existau doua familii puternice care se urau de moarte unii pe altii: Capulet si Montague. Dar era o ura asa de mare ca pana si servitorii se urau intre ei. Partizanii casei Montague purtau intotdeauna un semn la palarie pentru a-i distinge de departe de partizanii casei Capulet. Cand se intalneau pe strada cele doua grupuri, nici nu-si dadeau osteneala sa gaseasca vre-un motiv mai serios de cearta. Toata situatia imi aminteste de bataile intre gasti din zilele noastre. Deoarece motivul si perioada cand a inceput aceasta dusmanie nu-l mai stia nimeni, capii celor doua case se gandesc ca ar cam fi cazul sa inceteze totusi vrajba si dusmania. Mai greu este insa sa faci primul pas.
Julieta este singura fiica a lui Capulet si este o fata tanara, vesela si frumoasa de aproape 14 ani (pe care urma sa-i implineasca peste doua saptamani). Este de asemeni si promisa pentru casatorie (ca asa se casatoreau fetele pe vremea aceea) unui tanar agreat de tatal sau, numit Paris.
Romeo este singurul fiu al lui Montague. Este un tanar mereu indragostit. Actiunea filmului incepe pe vremea cand acesta este indragostit de o frumoasa fata Rosaline, motiv care-l face sa fie cu capul in nori ca toti indragostitii. Dar prietenul sau si varul sau Benevolio are grija sa-l scoata din starea asta. Benevolio vine cu ideea geniala de a merge la balul mascat dat de familia Capulet unde Romeo o va putea vedea pe Rosaline. Zis si facut! Toata situatia pare sa inceapa sa fiarba la un moment dat cand nepotul lui Capulet, Tybalt, il recunoaste pe Romeo si se simte tentat serios sa sara la bataie. Dar Capulet batranul ii interzice cu desavarsire de a se atinge de Romeo intrucat auzise numai lucruri bune despre tanar si nu vroia sa-si strice petrecerea, infuriindu-l in acest fel si mai tare pe Tybalt. Romeo, in timpul acesta, neavand habar ce pericol il paste, se plimba nestingherit printre invitati, pana cand vede o fata care-l face iar sa pluteasca printre nori. Incearca disperat si fara succes sa afle cine este tanara care l-a fermecat. Iar tanara fata nu pare insensibila la tanarul care o urmareste cu privirea peste tot. Intre cei doi se instaleaza asa renumita (si imposibila as spune eu) dragoste la prima vedere. Cand Julieta, caci ea era , afla ca tanarul de care se indragosteste este Romeo, fiul lui Montague, se intristeaza foarte tare dorindu-si sa nu-l fi vazut niciodata. Singura ingrijorare a lui Romeo, cand afla ca iubita lui este o Capulet, este ca aceasta probabil nu-l va vrea niciodata. Cuprins de dorul ei se duce sa-mi planga amarul in gradina Capuletilor chiar sub geamurile Julietei. Are astfel norocul (indragostitului cu dragoste impartasita) sa afle chiar din gura iubitei sale cat de tare il iubeste. Cei doi isi declara iubirea unul altuia si decid ca dusmania familiilor lor nu are nici o legatura cu dragostea lor arzatoare si decid sa se casatoreasca pe ascuns.
Dar o intamplare foarte trista intuneca dragostea lor pentru ca la una din incaierarile de strada dintre cele doua familii, Tybalt, care era varul mult iubit al Julietei, il ucide pe prietenul lui Romeo, Mercutio. Ca urmare, Romeo se dueleaza cu Tybalt si-l omoara in semn de razbunare a prietenului sau.
Mai departe, cred ca oricine a auzit de Romeo si Julieta stie sfarsitul povestii. Iar cine nu stie n-ar face rau sa vada acest film in realizarea lui Franco Zefirelli, care este o capodopera a cinematografiei. Parerea mea este ca aceasta regie este cea mai buna. Poate am fost putin influentata si de frumoasa bucata muzicala "What is a youth" pe care o voi posta in loc de trailer.


sâmbătă, 20 martie 2010

Roman Holiday

Printesa Ann este in vizita la Roma. Este ingrozitor de plictisita si obosita de vesnicile protocoale pe care este obligata sa le respecte. Asa ca ce-i trece ei prin cap? Sa evadeze si sa vada de una singura minunatul oras de care a auzit mereu de cat de magnific si incitant este. Zis si facut. Destul de repede reuseste sa-si puna placul in aplicare. N-a luat in calcul insa si somniferele pe care le-a luat inainte de culcare si implicit inainte de evadare. Cand ziaristul Joe Bradley da peste ea dormind pe un gard de piatra, isi imagineaza normal ca este o tanara fata care s-a distrat prea mult si, mai mult impotriva vointei sale, este nevoit sa o adaposteasca peste noapte in apartamentul sau. Cand a doua zi realizeaza cine si-a petrecut noaptea in apartamentul sau vede acest lucru ca pe o oprtunitate fantastica de a obtine un interviu nemaipomenit cu Printesa Ann, asa cum este ea ca o fata perfect normala. Cum se impaca cei doi si cum trec de numeroasele peripetii petrecute intr-o singura zi, ar fi pacat sa nu urmariti.
Aceasta ar fi o invitatie pentru cei "sariti" de 35 de ani. N-am avut nici un succes cu cei doi baietei ai mei (de 13 respectiv 9 ani) sa ne uitam impreuna la acest film. Nu pot sa inteleg ce i-a plictisit asa de tare pentru ca mie intotdeauna mi s-a parut acest film nemaipomenit de amuzant si de relaxant. La cinema l-am vazut de vreo zece ori cand eram tanara. N-are rost sa mai specific cu cata placere il urmaresc ori de cate ori il prind si la televizor. Il revad cu placere ori de cate ori am ocazia. Imi aduc aminte cu nostalgie, de asemenea, de mama mea, cand asculta romante si eu imi azvarleam ochii peste cap de plictiseala si de suparare, fiindca romantele pe vremea aceea ma prost-dispuneau instantaneu. Poate asta ar fi explicatia cu cei doi baietei ai mei care nu sufera sa vada filme vechi (mai ales alb-negru).


Edge of darkness


Thomas Craven (interpretat de Mel Gibson) este detectiv investigator in politia din Boston. Fiind vaduv de foarte multi ani intreaga sa atentie si dragoste si-a indreptat-o catre unica sa fiica, acum in varsta de 24 de ani, Emma Craven. Fiica sa lucra la o mare companie in sectorul de cercetari pentru furnizarea de energie verde (sau ecologica, cum doriti). Aceasta vine acasa sa-si petreaca concediu cu tatal sau. Lui Thomas Craven nu i-a trebuit mult pana sa-si dea seama ca fiica sa este foarte bolnava si, ca orice tata grijului, cauta sa afle de la aceasta ce se intampla cu ea. Cand este pe cale de a afla motivul simptomelor ciudate pe care Emma le manifesta, suna soneria de la usa si amandoi se duc sa deschida. Instantaneu, fara a mai apuca sa reactioneze la cele ce urmeaza, fiica sa este impuscata de niste barbati mascati care se urca ulterior intr-o masina si demareaza in tromba. Este lesne de ghicit stupoarea si tragedia tatalui care-si priveste fiica murindu-i in brate fara a mai putea-o ajuta cu nimic.
Desi initial s-a crezut ca Emma a fost o victima colaterala a atacului asupra tatalui sau, Thomas Craven descopera in scurt timp ca fiica sa a fost cea avizata sa fie omorata. Incepe in acest fel o investigatie, pe viata si pe moarte, pentru descoperirea motivului si a ucigasului fiicei sale.
Filmul are un subiect foarte interesant. As putea sa comentez la multe lucruri care nu mi-au fost pe plac la acest film dar ar insemna sa dezvalui prea multe. Tot ce as putea spune este ca desi la inceput pare sa fie totul foarte incalcit, mai tarziu totul se descalceste si se rezolva mult prea evident. Si mi se pare si total nerealista toata situatia. Dar va las sa judecati singuri daca ati pierdut timpul vizionand acest film sau ati invatat ceva din el. Eu personal n-am invatat nimic decat ca viata este scurta si ca trebuie sa petreci cat mai mult timp cu cei dragi. Asta am aflat oricum dintr-o groaza de alte filme.



Mystic River

In timpul unei veri in 1975 Dave Boyle, Jimmy Markum si Sean Devine se jucau pe o strada din Boston. Pe cand isi lasau ampreta pentru eternitate, scriindu-si numele pe o portiune de trotuar proaspat turnata cu ciment, langa ei opreste o masina din care coboara un barbat ce parea a fi politist datorita catuselor ce-i atarnau de cureaua pantalonilor. Politistul ii ia pe cei trei baieti foarte tare, certandu-i ca distrug proprietatea statului si il obliga pe Dave sa urce in masina lui pe motiv ca trebuia sa-l duca acasa la mama sa pentru a-l reclama acesteia. Bietul Dave s-a urcat plin de teama in masina politistului in care se mai afla un alt barbat mai in varsta. Dave nu a mai fost vazut cateva zile bune pentru ca cei doi barbati nu erau ce parea la prima vedere. Acestia l-au sechestrat in subsolul unei case unde l-au abuzat sexual cateva zile la rand pana cand Dave reuseste sa evadeze si sa se intoarca acasa.
Actiunea povestii se muta cativa ani mai tarziu (vreo 30 de ani am aproximat eu), intr-o perioada cand cei trei baieti, acum adulti nu mai tineau legatura frecvent unul cu altul.
Jimmy avea trei fete, una dintr-o casatorie anterioara, incheiata tragic cu moartea sotiei sale, si doua din actuala casatorie.
Dave era casatorit cu o verisoara a lui Jimmy si avea un baietel cu care era mult prea protector. Traumele din copilarie nu par sa-i de pace, urmarindu-l si la varsta maturitatii.
Sean, detectiv investigator, era casatorit, dar despartit de sotia sa de 6 luni, care ii trimitea ocazional telefoane la care nu vorbea.
Atunci cand Katie, fata cea mare a lui Jimmy este gasita omorata in padure, Dave devine suspect principal si Sean este insarcinat in a investiga crima.
Daca Dave, dupa cate i s-au intamplat in copilarie, s-a transformat intr-un criminal, veti vedea la vizionarea filmului. Sau, as putea adauga, la sfarsitul filmului, fiindca pana atunci nu veti stii cu adevarat cine este criminalul tinerei adolescente, fiindca evident vor mai aparea si alti banuiti.
Acest film l-as recomanda in primul rand celor care sunt parinti. Sunt foarte multi care nu stiu ce poate fi mai rau: sa fii foarte protectiv sau sa nu fii, cu odraslele tale. Acest film poate fi un raspuns. Traim in vremuri in care eu personal consider ca se poate intampla orice si nu toata lumea afla lucrurile astea din filme.
Pe urma, recomand acest film cinefililor fiindca este un film nemaipomenit, cu performante actoricesti de exceptie si le mentionez in special pe cele trei: Sean Penn, care joaca rolul lui Jimmy, Tim Robins, care joaca rolul lui Dave, si Kevin Bacon, care joaca rolul lui Sean. Daca aceste trei nume nu au fost de ajuns pentru a va convinge atunci numele producatorului, care a scos filme geniale pe banda rulanta, va fi decisiv: Clint Eastwood. Pentru ca filmele lui ori iti plac foarte tare ori nu-ti plac deloc. Cum eu ma numar in prima categorie pot sa spun ca este un film nemaipomenit care merita vazut macar odata. Oricum, vizionati-l cu batista in mana. Cei sensibili au nevoie de ea.


miercuri, 17 martie 2010

The Wolfman

Lawrence Talbot (interpretat de Benicio Del Toro) este un actor care interpreteaza cu succes mai mult roluri controversate (ca Dr Jekyl si Ms Hide). A avut o copilarie fericita alaturi de fratele si parintii sai dar care s-a terminat brusc atunci cand si-a gasit tatal in brate cu mama sa moarta, sfartecata, concluzia finala fiind de automutilare. Marcat cumplit de nefericitul eveniment, multa vreme si-a petrecut-o in sanatoriu unde tatal sau l-a internat in speranta unei recuperari. Cand a crescut a luat hotararea de a nu se mai intoarce acasa niciodata. Asta pana cand primeste o scrisoare (actiunea se petrece in anul 1981) de la cumnata sa Gwen Conliffe (interpretata de Emily Blunt) care il roaga sa se intoarca acasa pentru a ajuta la gasirea fratelui sau care disparuse intr-un mod foarte misterios. Intoarcerea acasa nu a fost prea placuta mai ales ca tatal sau (interpretat de Sir Anthony Hopkins) l-a intampinat cu trista veste ca fratele sau a fost gasit intr-un sant omorat de un animal care l-a sfasiat in bucati. Cazul este investigat de nimeni altul decat de detectivul Abberline (interpretat de Hugo Weaving), cel care a investigat si cazul Jack Spintecatorul, intr-o cu totul alta carte si intr-un cu totul alt film. Lawrence hotaraste sa porneasca in cautarea animalului care i-a ucis fratele si afla ca acesta e posibil sa fie de fapt un varcolac. Asa cum majoritatea dintre noi ne spunem mereu "mie nu mi se poate intampla asta", asa si-a spus si Lawrence cand a hotarat sa infrunte periculosul animal. Mai departe veti vedea ce se va intampla la vizionarea filmului.
Mie personal mi-a placut filmul foarte tare. Am tremurat ca varga si am sarit in sus la multe scene si n-as sfatui pe nimeni sa se uite singur sau noaptea la acest film daca nu vreti sa visati bazaconii dupa aceea. Scenele horror, si nu numai, sunt foarte bine realizate si actorilor nu prea as avea ce sa le reprosez. Singura mea obiectie ar fi ca varcolacii nu sunt destul de mari, faptul ca sunt de fapt oameni mascati fiind destul de vizibil. I-as fi facut mai mari si mai animalici, ca sa zic asa. Ceva in genul varcolacului din Harry Potter si mare ca lupii din Twilight. In schimb compenseaza cu transformarea din om in varcolac, destul de spectaculoasa as zice.
In rest, daca vreti sa va tremure mancarea de seara in voi si nu stiti cum, vizionarea acestui film ar putea rezolva problema.


De asemenea putiti viziona acest film online urmarind acest link

http://www.filmeonline24.com/the-wolfman-2010/

marți, 16 martie 2010

The Valentine's Day

Este 14 februarie si America sarbatoreste Sf Valentin. Acest film ne arata in ce fel diferite cupluri sau persoane singure, sarbatoresc acest mare eveniment al dragostei. Avem urmatoarele ipostaze:

  • proaspat logoditii Morley si Reed (interpretati de Jessica Alba si Ashton Kutcher);

  • singuraticul care uraste aceasta sarbatoare Kelvin Moore (interpretat de Jamie Fox);

  • barbatul insurat , divortat in ochii iubitei, cu proaspata sa iubita si cu vechea sa de 16 ani sotie (Patrick Dempsey cu Jennifer Garner si Katherine LaNasa);

  • cuplul de casatoriti de 50 ani ( Hector Elizondo, dragutul director din Frumusica, si Shirley MacLaine) care demonstreaza ca dupa multi ani de casnicie inca iti mai pot oferi surprize, nu neaparat placute;

  • baietelul de 10 ani care pare ca intelege mai bine decat toti semnificatia acestei zile (Bryce Robinson);

  • liceeni infierbantati si indragostiti (Emma Roberts, nepoata lui Julia Roberts, si Carter Jenkins);

  • liceeni populari, el bun sportiv, ea miss "cea mai si cea mai" (el Taylor Lautner si ea Taylor Swift);

  • mama iubitoare care face tot ce-i sta in putinta sa-si vada copilasul iubit macar de Sf Valentine (Julia Roberts);

  • cuplul de homosexuali (Bradley Cooper si Eric Dane, mmmmmmmmm!!!);

  • cuplul ciudat in care el habar nu are ca e Sf Valentin si ea este prea ocupata cu slujba de animatoare erotica prin telefon ( Topher Grace si Anne Hathaway);

  • fata singura care uraste Sf Valentin mai ales din cauza ca este singura, ca altfel ma indoiesc ca l-ar uri (interpretata de ) Jessica Biel.
La toate acestea o adaugi pe Katie Bates si pe Queen Latifah si obtii in final un cam mare balamuc de surprize, placute si neplacute, de Sf. Valentin.
Daca am uitat pe cineva este pentru ca sunt intr-adevar foarte multi. Acest film este ca o mare cutie impachetata in hartie roz si cu inimioare in care ai sa gasesti o groaza de actori celebri alesi parca pe spranceana.
Nu va lasati inselati de trailer. Nu este un film de comedie la care sa te tavalesti de ras, in ciuda actorilor care majoritatea s-au remarcat in filme de comedie. Scene vesele sunt destule sau parca nu prea. Este un film linistit si usor trist intrucat totul nu este ceea ce pare la prima vedere. Asta nu inseamna ca nu exista si oameni fericiti sa sarbatoreasca aceasta zi proclamata ca Zi A Dragostei. Tot ce poti invata de la acest film este ca asa cum exista momente fericite, in viata exista si momente triste. Acest film trebuie luat asa cum este iar in final sa ramai cu celebrul "Bucura-te! Maine poate fi mai rau!"

luni, 15 martie 2010

The Blind Side

Michael Oher este un baiat de 17 an. Mama sa este o drogata care mai degraba avea nevoie de ingrijire decat sa aiba ea grija de copii sai, care erau destul de multi, vreo 12. Din aceasta cauza, lui Michael i s-a dezvoltat din cale-afara de tare instinctul de ocrotire. De fiecare data cand cei de la asistenta sociala ii gaseau un camin, acesta facea tot posibilul sa fuga si sa-si ingrijeasca mama. Nefiind un copil protejat si neavand posibilitatea de a urma scoala ca un copil normal, acesta nu avea foarte multe cunostinte generale. Din acest motiv profesorii au crezut ca este un copil retardat, nicidecum neglijat de familie. Asta pana cand Michael a ajuns printr-o minune la o scoala crestina, la varsta de 17 ani. Unul din profesori a fost puternic impresionat de statura acestuia, care era giganta, si a vazut in Michael o oportunitate de a urma un sport si de a aduce astfel un prestigiu scolii. Norocul lui Michael a fost sa fie repatizat intr-o clasa de copii in care invata S.J. Tuhoy (in varsta de 10 ani am apreciat eu). Mama lui S.J. era o persoana foarte severa, hotarata, care stia perfect ce vroia si nu accepta influente din alte parti, dar care era si foarte generoasa. Isi si permitea sa fie asa pentru ca de bani nu ducea lipsa, sotul sau fiind proprietarul a 85 de restaurante. Intr-o seara cand se intorcea familia Tuhoy acasa, Leigh Anne Tuhoy (interpretata de Sandra Bullock) l-a remarcat pe Michael care mergea pe strada in frig. Nu s-a gandit prea mult pana s-a hotarat sa-i ofere un acoperis deasupra capului, stiind ca acesta este coleg de clasa cu fiul sau. Nu s-a gandut nici sa-si consulte membri familiei, considerand ca ceea ce face este corect. Din acea zi Michael Oher a devenit membrul familiei Tuhoy, Leigh Anne avand grija de el ca si de propriul ei fiu. Ambitia lui Leigh Anne pentru noul sau fiu era ca acesta sa fie acceptat la facultatea la care de generatii mergeau cei din familia Tuhoy. Fiindca Michael are de recuperat ani seriosi de cultura generala fara de care nici o facultate nu-l va accepta in ciuda talentelor sale la fotbal american. Daca aceasta v-a reusi sa-si educe copilul in scurtul timp de un an ramane sa vedeti la vizionarea filmului.
Acest film este inspirat dintr-o poveste reala. La inceput nici nu prea am vrut sa-l vad crezand ca este vorba numai de fotbal american, iar eu nu sunt un fan al acestui sport. Fotbalul american ocupa cam jumatate de ora, sau chiar mai putin din spatiul filmului.
Pe mine m-a uimit foarte tare ca in zilele noastre, unde lumea este din ce in ce mai egoista, unde cei cu bani nu-si coboara prajinile mai jos de varful nasului, exista suflete sensibile si generoase. Leigh Anne mi s-a parut nemaipomenita si intreaga sa familie care l-a acceptat pe Michael fara rezerve este de admirat. Mi-a placut foarte tare filmul, nu este unul din cele lacrimogene, si l-as revedea cu placere oricand. Sandra Bullock este grozava si ma bucur foarte mult pentru ea apropo de Oscarul castigat pentru rolul din acest film.
In concluzie The Blind Side este un film ce merita vazut si vi-l recomand.



De asemenea puteti urmari filmul online urmarind acest link

http://www.filmeonline24.com/the-blind-side/

sâmbătă, 13 martie 2010

2012

Ma chinui de ceva vreme sa vad filmul asta, singura problema ar fi ca ma cam plictisea primul sfert de ora. John Cusack este un actor pe care-l plac foarte mult asa ca macar de dragul lui m-am hotarat sa-mi dau osteneala sa vad filmul. El si baiatul meu cel mare (care are 13 ani) care a ramas profund si placut impresionat de acest film.
Ca si subiect, nu ar fi asa multe de spus. Pamantul este in primejdie. Sau mai degraba locuitorii. Ceea ce au prezis mayasii pentru anul 2012 la 21 decembrie se pare ca se va indeplini. Nucleul pamantului se supraincalzeste, urmand o serie de cutremure si tsunami-uri din care nimeni nu poate supravietui (personal cred ca, daca mayasii au dreptate, atunci veti avea un mic preview a ceea ce se va intampla cu noi). Forurile inalte care conduc aceasta lume (in frunte cu presedintele Americii) hotarasc sa construiasca 3 mari arce unde sa supravietuiasca cine merita si deopotriva cine isi permite (locurile pe arca puteau costa peste un milion de euro, personal intrebandu-ma de cate vieti as avea nevoie ca sa strang banii astia pentru cei dragi mie, care sunt destui si fara de care n-as putea sa traiesc fericita). Jackson Curtis (interpretat de John Cusack) afla din intamplare si incearca disperat sa-si salveze familia si sa-i duca pe una din cele trei arce.
Filmul este bine realizat, cu o multime de efecte speciale spectaculoase, cu actiune care te tine in priza cam tot timpul filmului, de la minutul 43 si pana la sfarsit (cel putin la mine asa a fost). Mi-a adus aminte de "Independence Day" si de "The Day After Tomorow" dupa care am vazut ca toate sunt regizate de acelasi regizor.
M-a dezamagit felul cum personajul principal scapa, din niste situatii de criza, intr-un fel destul de nenatural. Ma asteptam sa ramana fara o mana, un picior, ceva acolo... As putea spune fara nici o gluma ca Jackson Curtis este un fel de "pisica cea cu noua vieti", vietile sale aparand implicit si vietile celor pe care ii protejeaza. Eh, cred ca regizorul n-a vrut sa dezamageasca spectatorul. In rest nu prea am ce sa-i reprosez filmului. Daca vrei sa vezi un Titanic mult mai spectaculos, realizat la scara mult mai larga, si unde sa nu te apuce plansul, atunci ti-ai gasit filmul. Este un film optimist unde tu, un bob de orez intr-o mare de boabe de toate felurile, iti imaginezi ca ai putea avea norocul de a conta pe lumea asta pentru cineva care acolo sus te iubeste. Totul bineinteles este pentru cei care se zbat pentru a avea noroc, caci vorba aceea "Dumnezeu iti da, da' nu-ti baga in traista".

Filmul il gasiti online aici

marți, 9 martie 2010

Wanted

Wesley (interpretat de James McAvoy, dragutul faun din Cronicile din Narnia) este un soarece de birou. Fiind foarte putin increzator in fortele proprii se lasa tiranizat si umilit de toata lumea. Nici chiar iubita sa nu are o parere prea buna despre el, inselandu-l cu propriul lui prieten, chiar sub ochii lui. Cu alte cuvinte, viata lui este o viata de caine, alungat si calcat in picioare de toti. Asta pana in ziua cand este acostat de cea mai frumoasa femeie pe care o vazuse, Fox.
Fox (interpretata de Angelina Jolie asa cum numai ea poate sa interpreteze asa rol) este o femeie nemaipomenit de sigura pe ea si pe ce are de facut. Ea lucreaza intr-o agentie de asasini profesionisti si are rolul de a-i da o veste trasnet lui Wesley. Se pare ca Wesley este fiul unui asasin profesionist Mister X, nemaipomenit de bun in meseria pe care o avea. Cel mai bun din bransa, acesta este omorat de unul din oamenii proprii, Cross, pe care-l antrenase personal si care hotaraste sa plece pe cont propriu din agentie. Misiunea grea a lui Wesley este sa-si razbune tatal prin gasirea si eliminarea lui Cross. Partea grea a lui Fox este de a-l convinge pe Wesley ca are calitatile necesare acestei meserii, datorate in mare parte mostenirii genetice a tatalui sau. Cu alte cuvinte Wesley este pus sa aleaga in a fi mielul sau a fi lupul.
Impreuna cu seful agentiei, Sloan (interpretat de Morgan Freeman), Fox reuseste sa-l antreneze pe Wesley astfel incat acesta sa-si duca la bun sfarsit prima lui misiune. Mai departe Wesley, pe masura ce-si desavarsea aptitudinile de asasin profesionist, descopera multe secrete in agentie. Secrete care odata descoperite il pot face sa renunte chiar la prima sa misiune. Pentru ca toata afacerea cu gasirea asasinului tatalui sau este invaluita intr-un mister care-l va face sa ia o hotarare, buna sau rea, ramane sa descoperiti.
Filmul mi-a placut foarte tare. Cam sangeros si foarte violent totusi, si nu-l recomand copiilor mai mici de 12 ani. Mi-a placut foarte mult cum a jucat James McAvoy, nemaipomenit de bine, rolul de prostanac. In rest, destul de bine facut filmul, cu multe efecte speciale foarte bine realizate si cu un final surprinzator. Va va tine in priza cam dupa jumatate de ora si pana la sfarsitul filmului.
Am inteles ca urmeaza Wanted2. Sper sa nu fie o dezamagire ca majoritatea doi-urilor.


luni, 8 martie 2010

Doubt


Acest film ataca un subiect indelung mediatizat in ultima vreme. Subiect care a fost evitat in a fi comentat de catre biserica catolica, desi nu prea cred ca nu se poate intampla cam in orice religie. Se refera la relatia dintre preoti si elevii lor. In unele cazuri s-a observat o apropiere total nefireasca (as putea s-o denumesc chiar bolnava) a unui preot de unul sau mai multi elevi ai sai.
Intr-o scoala din Anglia predarea orelor se facea exclusiv de catre preotul care conducea institutia si maicutele din subordinea sa.
Sora Aloysius Beauvier (interpretata de Meryl Streep) era sefa tuturor maicutelor din scoala. Era foarte severa, dar corecta, avea principiile bine inradacinate, se purta cu elevii cu o mana de fier, si nu prea avea nimeni curaj sa o contrazica. As putea spune ca nici nu ar fi avut cineva sorti de izbanda s-o convinga de ceva ce ii intra bine in cap intrucat avea o foarte mare incredere in judecata proprie si cre
dea cu staruinta in dreptatea ei. In ansamblu, Sora Beauvier era o sora foarte respectata si nu prea ii iesea nimeni din cuvant.
Sora James (Amy Adams) era foarte tanara. Nu prea era convinsa ca metodele surorii Beauvier sunt cele mai indicate in educatia unor copii. Din atitudinea ei se vedea clar ca iubeste copii si doreste sa-i educe cu blandete si intelegere, nu cu metode spartane si severe. Intrucat copii simt terenul slab al unei persoane (nu reusesc sa-mi explic cum), la orele ei de educatie nu era tocmai ordinea si disciplina pe care cu greu sora James incerca sa o impuna.
Parintele Brendan Flynn (interpretat de Philip Seymour Hoffman) avea la randul sau un alt fel de punct de vedere in materie de educatie. El nu avea asa mana de fier ca si sora Beauvier, dar cu toate acestea, reusea cu mare succes sa-si impuna ordinea si disciplina, si reusea sa se faca destul de indragit de catre elevii sai.
Scoala parea sa mearga destul de bine condusa in acest fel. Pana intr-o zi, cand sora James l-a vazut pe parintele Flynn cum imbratisa un elev de-al sau de culoare, Donald Miller. Acesta parea de departe cel mai preferat elev al parintelui de foarte multe vreme, parintele parand sa tina foarte mult la el. Sora James, dupa ce s-a framantat si s-a gandit bine, se hotaraste sa-i spuna surorii Beauvier ce a vazut. Sora Beauvier, fiind o calugarita in varsta ce a vazut multe la viata ei, hotaraste pe loc vinovatia preotului. Dar cum nu era 100% convinsa investigheaza toata situatia pentru a lua o hotarare.
Gestul in sine ar putea parea ceva foarte nevinovat. Ce poate fi rau in imbratisarea unui elev de catre profesorul sau? Dar cum traim intr-o lume ingrozitoare, cum putem avea incredere in orice gest care la prima vedere ar putea parea nevinovat? Traim intr-o lume in care un adult nu-si poate imbratisa sau saruta copilul, nepotul sau un simplu copil, fara a fi privit apoi cu suspiciune. Fiindca au existat prea multe cazuri cand aceste simple gesturi nu au fost doar simple gesturi nevinovate de tandrete. Fiindca s-a dovedit ca nu se poate avea incredere nici chiar in cei apropiati, intrucat o minte bolnava nu are limite.
Acest film va poate da un raspuns la intrebarea daca sa ai incredere. Incredere in persoana de langa tine sau incredere in tine insuti ca ai drepate sa banui pe cineva. Poti sa ai incredere ca cineva este sau nu vinovat? Sau mai poti avea incredere ca cineva care a fost vinovat odata, a doua oara poate fi nevinovat?
Pe mine personal acest film m-a convins ca prezumtia de nevinovatie nu e prea sanatoasa atunci cand consecintele pot fi dramatice. Dar "indoiala poate fi o povara la fel de mare ca si certitudinea!"
Cei trei actori joaca magnific si macar pentru jocul lor actoricesc, daca nu vi se pare un subiect interesant, filmul tot merita urmarit.



sâmbătă, 6 martie 2010

The Hangover


Doug se insoara. Cum se intampla normal la americani, prietenii acestuia, Alan, Stu si Phil, ii organizeaza o petrecere a burlacilor. Si unde se poate petrece cel mai bine in America: la Las Vegas. Foarte buna idee cu care sunt de acord toti cei patru prieteni motiv pentru care isi fac bagajele si cu doar 2 zile inainte de nunta se duc sa petreaca o noapte de pomina, o noapte pe care fericitul mire sa nu o uite toata viata. Totul pare sa mearga foarte bine, cei patru ajung la Las Vegas unde incepe distractia si se trezesc a doua zi dimineata in camera de hotel. Cam de aici incepe adevarata actiune a filmului. Camera de hotel arata asa cum trebuie, ca dupa vijelie, ca doar a fost petrecere de burlaci. Prima surpriza ar fi ca in baie, un tigru se plimba ca la el acasa. A doua surpriza este miorlaitul care vine din dulap si care se dovedeste a fi al unui bebelus. A treia surpriza este dintele lipsa al lui Stu. Si a patra surpriza si cea mai infioratoare este ca Doug pare sa fi disparut cu desavarsire. Cate o surpriza de fiecare petrecaret s-ar cam zice. Si surpriza generala ar fi ca nici unul dintre ei nu pare sa-si aduca aminte nimic din ce s-a intamplat cu o seara in urma. Si cum mirele nu poate lipsi de la nunta este musai a se face reconstituire pentru a se depista unde ar putea sa fi disparut.
Ramane de vazut ce final are filmul, daca mirele este gasit si dus cu japca la mireasa sau cine stie ce se mai poate intampla in asemenea caz.
Este o comedie care merita vazuta. De ras nu pot spune ca n-am ras dar nu m-am prapadit. Dar poate eram eu un pic prost dispusa pentru ca pe mine m-a distrat foarte tare, de imi vine sa rad si pe strada cand imi aduc aminte, o singura faza:cand Alan intra in baie foarte linistit si da peste tigru. De fapt personajul cel mai amuzant este Alan. In rest, Mahmureala este un film dragut. Dar la cata reclama i s-a facut si la cate premii a fost nominalizat ma asteptam sa ma tavalesc pe jos de ras, ceea ce nu s-a intamplat.



vineri, 5 martie 2010

Orphan

John si Kate Coleman sunt fericitii parintii a doi copii minunati: un baiat, Daniel, si o fetita, Max. In urma pierderii unei sarcini, si afland ca nu mai pot avea copii, John si Kate decid sa adopte un copil de la orfelinat. Acolo o intalnesc pe Esther, o fetita de 9 ani deosebit de inteligenta si bine educata care pare sa nu se integreze in cercul celorlalti copii. Cei doi parinti sunt fermecati de fetita si decid s-o adopte. Daniel n-o place de cand o vede dar Max, care era surdo-muta, o accepta fara nici o rezerva. La inceput Esther pare foarte draguta si amabila cu cei doi frati ai ei, desi este o rivalitate evidenta intre ea si Daniel. Pana aici totul pare perfect normal, asa cum este in orice familie. Dar cum Esther nu pare sa se integreze prea bine nici la scoala in care este inscrisa de noii sai parinti, se poate anticipa ce turnura poate lua filmul. Totul incepe sa mearga prost cand Esther isi impinge o colega de joaca, care o tot sicana la scoala, aceasta accidentandu-se grav. Bineinteles ca nu mai dureaza mult pana sa descoperi ca Esther nu este ceea ce pare a fi. Una din calugaritele de la orfelinat vine la John si la Kate pentru a-i avertiza ca este un mister legat de Esther. Un mister pentru care se faceau inca cercetari. Esther afla, tragand cu urechea si o convinge pe Max sa-i fie complice in a omori pe calugarita. Ce secret ascundea Esther de a adus-o in stare de crima? Veti vedea la vizionarea filmului.
Acest film este un un horror in toata puterea cuvantului. Dar ce m-a fascinat pe mine este jocul actoricesc al fetitei Esther. Mi s-a parut o actrita nemaipomenita si ii prezic o cariera infloritoare daca o tine tot asa, fiindca a avut un rol extrem de dificil de interpretat. In rest, ce sa zic... imi plac filmele horror dar niciodata, sau in cazuri extrem de exceptionale ma uit de doua ori la un asemenea film. Filmul este destul de bine realizat si are o idee originala as spune eu pentru ca n-am mai auzit de asa ceva la alt film. Mi-a adus aminte un pic de filmul Anticristul, doar ca aici diavolul nu are nici un amestec. Doar un drac impielitat de fetita cu o minte diabolica perfect umana. Nu veti ghici in veci care este secretul ei. Secretul este o explicatie destul de logica a tuturor intamplarilor. Vrei un film de groaza nu prea sangeros dar care sa te tina un pic in tensiune? Ei bine, l-ai gasit!!!



joi, 4 martie 2010

Daybreakers

Actiunea filmului se petrece intr-o lume in care vampirii sunt la putere. Asta evident pentru ca sunt mai multi decat oamenii. Cam 95% este populatia de vampiri si 5% populatia umana. Edward Dalton este un doctor cercetator vampir (interpretat de favoritul meu Ethan Hawke) si traieste intr-o lume in care cei mai multi au dorit sa se transforme in vampiri pentru a deveni nemuritori, dar bineinteles ca au existat si cei care s-au transformat din motive de sanatate ca sa spun asa. Se pare ca a deveni vampir te lecuia de o groaza de boli incurabile in mod normal, cum ar fi cancerul . Ca o consecinta a cresterii atat de mari a populatiei vampire, a devenit un lux sangele uman. Oamenii erau vanati si intretinuti in laboratoare pentru a putea furniza sangele uman necesar vampirilor. Cum populatia umana era asa o raritate, intrucat incepusera sa se ascunda, exista pericolul ca nici populatia vampirilor sa nu o duca asa de bine. Din lipsa de sange uman la dispozitie, acestia incepeau sa-si bea sangele propriu, favorizand in acest fel transformarea lor in niste monstri, un fel de lilieci imensi.
Edward Dalton nu era fericit de conditia sa privilegiata de vampir. Nu-si dorise niciodata sa fie vampir, el fiind transformat cand a descoperit ca are o boala incurabila. Fratele sau , care era deja vampir, neputand rezista gandului de al pierde, l-a transformat impotriva vointei sale. In consecinta, el nu se hranise niciodata cu sange uman pentru ca nu suporta gandul de a face rau unei fiinte umane. Fiind doctor cercetator cauta, in laboratoarele agentiei unde lucra, o solutie pentru crearea unui sange artificial pentru a nu mai fi folositi oamenii. Asta pana in ziua cand salveaza viata unor oameni, ascunzandu-i de trupele vampirilor care-i cautau. Acestia il duc in tabara lor de rezistenta unde afla ca exista o solutie pentru problemele lor, o solutie care ar putea salva lumea de la disparitie. Ar putea accepta vampirii o asa rezolvare a situatiei tinand cont ca trebuiau sa renunte la imortalitate si sa redevina umani? Asta ramane sa vedeti la vizionarea filmului.
Am asteptat cu multa nerabdare acest film. Trailerul mi s-a parut foarte incitant si pot spune ca filmul este la fel. Mi-a placut subiectul filmului, mi s-a parut interesant intrucat de cand cu filmul Twilight mi se par interesanti vampirii in general. Filmul este foarte bine realizat, are destula actiune si scene sangeroase, iar actorii alesi pe spranceana nu m-au dezamagit deloc. Un fel de Matrix cu vampiri. Daca v-a placut Matrix, va va placea si acest film.



Puteti viziona online acest film urmarind acest link

Filme

2012 50 First Dates 8mm 9 A Single Man Accidental Husband After The Sunset Alice in Wonderland All About Steve Amadeus Anger Management As good as it gets Avatar Bolt Bride Wars Brokeback Mountain Bruce Almighty Californication Cast Away Charade City of Angels Clash of the Titans Coraline Couples Retreat Crazy on the Outside Cuibul de Vespi Daybreakers Doubt Eclipse Edge of darkness Eight Below Entrapment Everybody's Fine Failure to Launch Fierce Creature For a Few Dollars More Forest Gump Gattaca Girl Interrupted Gone wirh the Wind Goodbye Again Groundhog Day Harry Potter He's not That Into You How to Lose a Guy in 10 Days Ice Age Inception It's Complicated Jesus of Nazareth Juno Kafka Kinky Boots Knight and Day Law Abiding Citizen Law of Atraction Liar Liar Life or Something Like It Lord Of The Rings Meet Joe Black Meet the Fockers Meet the Parents Memoirs of a Geisha Midnight in the Garden of Good and Evil Million Dollar Baby Mystic River New Moon Orphan Presumed Innocent Priest Prime Prince of Persia: The Sands of Time Prison Break Push Pushing Tin Ransom Rebecca Roman Holiday Romeo And Juliet Sabrina Salt Se7en Sherlock Holmes Shutter Island Something's Gotta Give Stardust Strange Bedfellows The Big Fish The Blind Side The Box The Bucket List The Game The Green Mile The Hangover The Imaginarium of Doctor Parnassus The Joy Luck Club The Men Who Stare at Goats The Mirror Has Two Faces The Night of the Iguana The Prestige The Proposal The Ring The Shawshank Redemption The Switch The Talented Mr. Ripley The Terminal The Thomas Crown Affair The Tourist The Ugly Truth The Valentine's Day The Village The Wolfman True Crime True Lies Twilight Twister Under Suspicion Up in the Air Wanted Wedding Crashers What Happens in Vegas What Women Want Yes Man You've Got Mail

Pe ani

1939 (1) 1940 (1) 1953 (1) 1954 (1) 1961 (1) 1963 (1) 1964 (1) 1965 (1) 1966 (1) 1968 (1) 1977 (1) 1984 (1) 1987 (1) 1989 (1) 1990 (1) 1991 (1) 1993 (2) 1994 (3) 1995 (1) 1996 (3) 1997 (6) 1998 (3) 1999 (6) 2000 (4) 2001 (3) 2002 (3) 2003 (6) 2004 (8) 2005 (6) 2006 (3) 2007 (4) 2008 (7) 2009 (28) 2010 (15)

Categorii Filme

actiune (24) animatie (5) biografic (5) comedie (54) crime (21) drama (73) familie (23) fantastic (24) horror (6) mister (18) musical (2) ONLINE (20) razboi (3) romantice (55) sf (4) sport (1) thriller (18) western (1)

Faceți căutări pe acest blog